La Diputació de València no es constituirà almenys fins al 20 de juliol

Un canvi en els resultats de les votacions a Bonrepòs i Mirambell retarda la formació de l'ens
8 juny 2019 10:50h
La Diputació recorda que de vegades no s'ha constituït fins agost. / DIPUTACIÓ DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La constitució de la Diputació de València es retardarà "almenys fins al 20 de juliol" a causa del contenciós que presentarà Compromís en la localitat de Bonrepòs i Mirambell sobre els resultats de les passades eleccions municipals del 26 de maig, segons han informat fonts de la corporació provincial a Europa Press.

El PP de la localitat valenciana de Bonrepòs i Mirambell ha obtingut un regidor més en el consistori, en detriment de Compromís, ja que la Junta Electoral Central li va donar un vot més en declarar nul·la una papereta alterada d'una manera que aquest òrgan considera que no va ser una "alteració accidental". Per part seua, Compromís ha anunciat que el proper dilluns dia 10 de juny presentarà un contenciós contra aquesta decisió davant la Junta Electoral de Zona, perquè aquesta el trasllade a la sala del contenciós del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ).

Des de la Diputació han assenyalat que, a causa d'aquest recurs, l'Ajuntament d'aquesta localitat no es constituirà fins al 5 de juliol, segons les previsions del consistori. Per aquest motiu, l'administració provincial "almenys fins al 20 de juliol no es constituirà".

Les mateixes fonts han recordat que abans de la constitució de la Diputació han d'haver-se conformat els consistoris de totes les localitats. Sota aquesta premissa, han indicat que "si hi ha algun problema, s'ha d'esperar" i que, de fet, en el passat hi ha hagut casos en els quals la corporació no s'ha constituït fins agost.

next