Ford i UGT acorden que el nou ERO temporal en la planta d'Almussafes serà de sis dies entre març i maig

Les aturades afectaran 6.000 treballadors i suposaran la fabricació de 10.000 vehicles menys
8 març 2019 16:29h
En concret, l'ERO temporal serà de sis dies. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La direcció de Ford Almussafes i el sindicat UGT, amb majoria absoluta en el comité d'empresa, han acordat aquest dijous les condicions econòmiques i salarials del nou expedient de regulació temporal d'ocupació (ERO temporal) i els sis dies d'aplicació, que seran el 15 de març, la setmana de l'1 de maig i el 31 del mateix mes.

La comissió negociadora de l'ERO temporal reunida aquest dijous ha acordat aplicar en aquest ajust les mateixes condicions que en l'anterior, que va tindre lloc en els primers mesos del 2019 –abonament del 80% del salari brut i el 100% d'antiguitat i pagues extraordinàries–, segons ha informat a Efe el portaveu d'UGT, Carlos Faubel. L'acord ha sigut acceptat únicament per UGT i serà confirmat dilluns vinent en una reunió del comité d'empresa, ha recordat.

Els dies d'aplicació de l'ERO temporal seran divendres 15 de març –previ a la jornada de vacances del dia 18 i a la festivitat a València del 19 de març–, la setmana de l'1 de maig, Dia del Treball –és a dir, els dies 29 i 30 d'abril i el 2 i 3 de maig– i el 31 de maig, que cau en divendres.

Aquest nou expedient d'ocupació està argumentat en la caiguda de la demanda de vehicles i afectarà vora 6.000 treballadors de les operacions de vehicles i la línia de muntatge de motors.

Aquest dilluns, 4 de març, la direcció de Ford Almussafes va plantejar als sindicats aquest nou ERO temporal. Així ho va confirmar a Europa Press el portaveu d'UGT, qui va indicar que aquesta decisió de la direcció "l'esperaven" i que era una sorpresa perquè ja se'ls havia tramés que calia ajustar les vendes a la producció actual.

 No obstant això, va precisar que aquest dijous es tornaran a reunir per a conéixer l'acord final. Faubel va explicar que aquesta decisió suposarà la producció de 10.000 vehicles menys durant aquest trimestre.

next