El PSOE dona via lliure a Puig perquè avance les eleccions

El secretari d'Organització del partit, José Luis Ábalos, afirma que "des del PSOE hem dit a Puig que el que faça, bé estarà"
4 març 2019 12:34h
El Ministre de Foment reconeix que Puig ha traslladat la qüestió a la cúpula del partit socialista. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha confirmat aquest dilluns que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha compartit amb la direcció del partit la seua "reflexió" sobre la possibilitat d'avançar les eleccions autonòmiques i se li ha transmés que "el que faça, bé estarà" i que des de la Direcció del partit no hi ha "cap problema" perquè els comicis coincidisquen en la mateixa data: el 28 d'abril.

Ábalos s'ha pronunciat en aquests termes durant la seua visita a les obres en l'Accés Sud al Port de Gandia, en ser preguntat pel possible avançament dels comicis al País Valencià, després que el cap del Consell haja avançat que "hui és el dia" per a decidir sobre la data dels comicis.

"Sí que és cert que ho hem comentat, que ha compartit aquesta reflexió i per descomptat per part de la Direcció del Partit el que hem dit és que el que faça, bé estarà", ha revelat Ábalos. Ara, "tot depén del president", atés que "és una competència que té" i que "exerceix amb tota responsabilitat", ha subratllat.

En tot cas, la Direcció del PSOE no té "cap problema" en el fet que Puig avance eleccions: "Forma part de la funció que li competeix al president i des del punt de vista de l'organització, no hi ha cap inconvenient".

És més, "la Direcció del Partit confia plenament en la decisió que puga prendre, respectant òbviament el caràcter que li pertoca com a president", ha subratllat.

Segons el secretari d'Organització del PSOE, la Direcció podria opinar "des del punt de vista de l'estratègia electoral", però el que faça Puig en aquest cas "no ens interfereix". "D'altra banda, com els dic, és una competència que té atribuïda per l'Estatut i nosaltres ací no tenim res a dir", ha conclòs.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next