La falla Císcar-Borriana aconsegueix el Ninot Indultat Infantil del 2019

L'artista Bernardo Estela signa la peça, que es podrà veure a partir d'aquest divendres al carrer
14 març 2019 17:42h
La composició 'Càpsula del temps' es lliura de les flames. / EFE

VALÈNCIA. El ninot de la falla infantil Císcar-Borriana se salva de la Cremà en ser indultat de les flames gràcies a la votació popular. Bernardo Estela és l'artista faller que signa aquesta obra, que es podrà veure aquest divendres a partir de les 9 hores amb la plantà de les falles infantils. 

Aquesta és la primera vegada que la falla obté el premi, amb 5.385 vots, i el ninot romandrà al Museu Faller de València una vegada passat el dia de la Cremà. Per darrere s'han quedat els ninots infantils de les falles Barri Beteró, en segona posició amb 5.265 vots, i Exposición-Micer Mascó-A. Baca, en tercera posició i amb 2.547 vots. 

El projecte infantil de la falla Císcar-Borriana, signat per Bernardo Estela, porta per lema 'Boom! A post nuclear falla' i compta amb la col·laboració en el disseny de Paco Camallonga i al guió de Roberto Elías. 

La composició 'Càpsula del temps' mostra una càpsula de cristall amb una parella de persones majors i dos xiquets jugant. Un dels menuts porta una samarreta del València CF per a commemorar l'any del centenari del club. Altres detalls del ninot infantil de Císcar-Borriana són una xicoteta sénia, un gos, pots de pintura i joguets, en una tendra estampa que reflecteix el valor del temps i de la família.

El nom del ninot infantil que se salvarà del foc enguany s'ha conegut aquest dijous, poc abans de la clausura de l'Exposició del Ninot Infantil. El tancament de l'Exposició del Ninot dels monuments majors tindrà lloc aquest divendres, també a les 17.00 hores i, a continuació, es coneixerà el ninot gran que s'indultarà i que no se li prendrà foc en la nit de la Cremà.

next