'El regrés de la pesca' de la falla Exposició-Misser Mascó, Ninot Indultat del 2019

L'Exposició del Ninot tanca les portes amb aquesta proclamació i aquest divendres arriba la 'plantà' de les falles grans de València
15 març 2019 17:45h
La peça es lliura de les flames en el dia de la Cremà. / JCF

VALÈNCIA. La votació popular de l'Exposició del Ninot ha donat a la falla Exposició-Misser Mascó el premi al Ninot Indultat del 2019, un homenatge a l'horta, la indumentària i la cultura valenciana. El veredicte lliura així a 'El regrés de la pesca', una de les peces d'aquest monument faller, de les flames i el 19 de març, dia de la Cremà, es traslladarà al Museu Faller de València. A més, amb aquest acte també es clausura l'exposició, que ha superat els 100.ooo visitants.

David Sánchez Llongo és l'artista de la falla que porta per lema 'Nasquí a la Mediterrània', una peça de sabor tradicional valencià que representa un capvespre en l'Albufera i que protagonitzen dos xiquets –un d'ells muntat en un burro– i un home, lluint indumentària típica amb una barraca com a fons. 

El ninot de la falla Exposició-Misser Mascó s'ha imposat amb 12.875 vots, cosa que suposa 5.000 vots més que el segon ninot més votat. En segon lloc ha quedat el ninot de la Falla Sueca-Literat Azorín, amb 7.757 vots; mentre que Almirall Cadarso - Comte d'Altea ha obtingut la tercera posició, amb 4.579 vots, detalla la Junta Central Fallera.

La fallera major de València, Marina Civera, i el president de Junta Central Fallera i regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, han fet la lectura del veredicte del Ninot Indultat del 2019, que s'ha celebrat al Museu de les Ciències de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

A partir de les 21 hores, començarà la plantà de les falles grans de València que es tancarà aquest dissabte, a les 8.00 hores. Tot i això, des de fa dies la major part dels ninots centrals i principals de les comissions llueixen ja als carrers de la ciutat.

Aquest dijous es va conéixer també que el Ninot Indultat Infantil va recaure en la falla Císcar-Borriana de València, amb una figura que representa el pas del temps en una càpsula i que llança un missatge a les futures generacions.

next