La Fallera Calavera busca nous personatges per a la tercera versió, que incorpora un tauler de joc

Els usuaris podran proposar als creadors noms, tradicions i elements de l'imaginari col·lectiu valencià per a aquesta propera edició
13 març 2019 12:17h
El llançament d'aquesta nova versió del joc està previst per a la tardor d'enguany. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. La zombi valenciana més cèlebre torna pròximament, després d'haver-se publicat el joc bàsic (2014), la novel·la (2015) i La Fallera Calavera 2 (2015). L'autor del joc, Enric Aguilar, està desenvolupant una nova expansió en l'actualitat que es preveu que isca a la venda durant la tardor del 2019, publicada per Zombi Paella. En aquesta novetat, el joc inclourà 55 cartes il·lustrades per Esther Méndez que s'afegiran al joc bàsic i que també podran combinar-se amb La Fallera Calavera 2. No obstant això, la innovació més gran és la incorporació, per primera vegada, d'un tauler.

Aquest nou element que s'incorpora a la Fallera Calavera 3 serà un mapa del territori valencià dividit en caselles per on es passejarà La Fallera Calavera. Els jugadors podran moure la zombi en funció dels seus interessos, ja que, depenent del lloc on estiga el personatge, algunes cartes activaran uns o altres efectes. A banda, el tauler revolucionarà la manera en què els jugadors obtenen cartes. 

La mecànica del tauler "serà molt senzilla d'explicar, però afegirà una major profunditat estratègica al joc, sense perdre l'essència imprevisible de La Fallera Calavera original", apunta Aguilar. El tauler funcionarà també amb les cartes de La Fallera Calavera 2, per la qual cosa els jugadors podran combinar si ho desitgen totes les expansions o jugar només amb la baralla bàsica i La Fallera Calavera 3.

Zombi Paella busca personatges i tradicions valencianes

La Fallera Calavera 3 està en fase de proves i per les noves cartes pul·lulen personatges com la Xata Merenguera Amparito la filla del mestre. No obstant això, cap d'aquestes cartes és definitiva. El creador del popular joc de cartes, mitjançant una web que s'acaba d'obrir, busca idees i aportacions de tradicions, personatges o altres elements valencians. Els usuaris registrats en la web del joc poden aportar idees i votar les propostes d'altres usuaris. Alguns dels suggeriments podrien acabar incorporant-se al joc, tal com ja va passar en el passat amb el Tio Canya, Tirisiti o DJ Ximo, inspirada en Chimo Bayo.

La Fallera Calavera, un fenomen que no para de créixer

Publicada exclusivament en valencià el 2014, la baralla bàsica de La Fallera Calavera ja ha venut més de 26.000 unitats, de manera que s'ha convertit en un dels jocs de taula més venuts del món. Cada any s'arriba a un nou rècord comercial i cada mes s'organitzen torneigs del joc a diferents poblacions. 

La morta valenciana s'ha adaptat amb èxit també a la literatura, amb una novel·la breu que ja va per l'11a edició. L'arrelament social d'aquesta proposta d'entreteniment ha sigut clau per a començar a desenvolupar La Fallera Calavera 3.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next