L'Hospital La Fe supera el seu rècord de trasplantaments cardíacs amb onze intervencions en un mes

El centre ha realitzat 27 trasplantaments des de principis del 2019
6 octubre 2019 13:45h

VALÈNCIA (EFE). L'Hospital La Fe de València ha realitzat onze trasplantaments cardíacs en els últims trenta dies –un cada tres dies– i ha superat el rècord que tenia el centre de huit trasplantaments en el mateix període.

El doctor Luis Almenar, responsable de la Unitat d'Insuficiència Cardíaca i Trasplantament de l'Hospital La Fe, ha assenyalat que "aquest resultat demostra la rellevància del treball realitzat pels serveis implicats en el trasplantament cardíac, com ara cirurgia cardíaca, vigilància intensiva, anestèsia i reanimació, coordinació de trasplantaments i cardiologia, tant pediàtrica com adulta".  

Respecte a la xifra total de trasplantaments, des de principi d'any s'han realitzat 27 cardíacs i s'han implantat dues assistències ventriculars de llarga duració. 

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, durant l'any passat, l'Hospital La Fe va realitzar 34 trasplantaments de cor, xifra que el situa com el centre espanyol que va dur a terme major número d'aquestes intervencions.

El 16 de novembre del 1987 es va realitzar el primer trasplantament cardíac en el territori valencià a l'Hospital La Fe, a una dona de 30 anys. 

Des d'aleshores, el centre hospitalari ha ocupat els primers llocs en la classificació espanyola quant al nombre de trasplantaments realitzats, segons l'ONT (Organització Nacional de Trasplantaments). Des d'aquest any, 900 pacients han sigut trasplantats de cor a La Fe. 

A més, l'hospital realitza al voltant del 10% de tots els trasplantaments cardíacs de l'estat espanyol i és un dels dos únics centres acreditats per a realitzar trasplantaments cardiopulmonars. En els últims 10 anys s'han practicat 12 trasplantaments combinats de cor i pulmons.

next