La Federació de Societats Musicals tindrà una presidenta per primera vegada en la història

Daniela González agafa el relleu de Pedro Rodríguez, que deixa el càrrec per a fer el salt a la política, on formarà part del grup socialista al Senat
11 maig 2019 12:31h
Daniela González ara fins a aquest dissabte vicepresidenta de la FSMCV. / FSMCV 

VALÈNCIA. L'actual vicepresidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Daniela González Alamansa, pren el relleu de Pedro Rodríguez com a president de l'ens federatiu. 

El fins a aquest dissabte, 11 de maig, màxim responsable de la FSMCV, abandona el càrrec per a fer el salt a la política, ja que el directiu s'incorpora al Senat per a formar part com a independent del grup socialista a la cambra alta. Així, els representants de les 553 societats musicals han celebrat aquest dissabte a Pego (la Marina Alta) l'Assemblea General de la FSMCV, entre els punts de l'ordre del dia de la qual es trobava la tria d'un nou president de l'ens federatiu. 

L'actual vicepresidenta, Daniela González, ha sigut la proposta de la junta directiva per a encapçalar la FSMCV, una candidatura que ha rebut el vot favorable del 94% dels assistents. D'aquesta manera, per primera vegada en les cinc dècades d'història de la federació, una dona serà màxima responsable de les més de cinc-centes societats musicals que formen l'ens.

Pedro Rodríguez va anunciar la setmana passada que abandonava la Presidència de la federació per a incorporar-se a la vida política. El fins ara president de la FSMCV ha estat quasi dos mandats al capdavant de les societats musicals, ja que en l'anterior Assemblea General va ser reelegit per al càrrec.

Durant l'Assemblea s'ha aprovat l'ingrés de la FSMCV en la World Association for Symphonic Bands and Ensembles, en la Unió d'Escoles de Música i Dansa (UEMiD) i la Societat per l'Educació Musical en l'Estat Espanyol (SEM-EE). Entre els temes tractats, les societats musicals han fet balanç del 2018, any en què la FSMCV va commemorar el 50é aniversari de naixença.

next