La Fiscalia atribueix un possible delicte a l'alcalde d'Oriola, que hauria cobrat sis anys sense anar a la feina

Sanitat va assegurar l'octubre del 2018 que Emilio Bascuñana cobrava un sou de 50.000 euros sense acudir a la direcció territorial de la Conselleria a Alacant
20 novembre 2019 19:27h
Bascuñana s'ha mostrat "tranquil" i ha assenyalat que ja s'ha posat en contacte amb els seus advocats per a reclamar tota la documentació "i preguntar com és possible que, si hi ha alguna novetat, ho tinga un periòdic i nosaltres no tinguem res". Imatge d'arxiu del dia de la investidura. / EP

ALACANT/ORIOLA (EFE). La Fiscalia de València aprecia un presumpte delicte d'apropiació indeguda per part de l'alcalde d'Oriola, el popular Emilio Bascuñana, durant els sis anys que va exercir funcions com a assessor de la direcció territorial de la Conselleria de Sanitat en el municipi, fins al 2014.

Les diligències es van incoar a instàncies de la denúncia presentada per la Conselleria fa un any perquè es determinara si existien indicis de delicte en la relació laboral mantinguda per Bascuñana, en la qual no consta que acudira a treballar encara que sí que percebia remuneracions per això.

La Fiscalia Provincial d'Alacant ha derivat a la de l'àrea Elx-Oriola les diligències instruïdes des de la Fiscalia de València sobre les presumptes irregularitats comeses per l'actual regidor oriolà. En declaracions a Efe, Bascuñana ha "lamentat" que una administració pública "jugue amb aquestes coses i utilitze els seus propis recursos per a aquest linxament polític i mediàtic". "Tot i que estant [Encarna] Llinares i [Ana] Barceló, no m'estranya", ha assenyalat l'interessat. 

"Que hi ha un expedient sancionador i disciplinari obert a Conselleria és absolutament fals", ha mantingut l'alcalde, qui ha criticat que des de l'administració pública no li hagen donat informació. "Els he demanat tota la informació referent a la meua persona o del meu interés particular, i no m'han arribat a contestar", s'ha queixat.

Segons les seues paraules, ell no s'ha "apropiat de res": "Soc personal estatutari de la Conselleria de Sanitat i, com a tal, els meus caps em paguen a final de mes la nòmina. En tot cas, explicacions a qui ha pagat la nòmina però per sort hi ha molta gent que em va veure treballar en eixes dates".

Bascuñana s'ha mostrat "tranquil" i ha assenyalat que ja s'ha posat en contacte amb els seus advocats per a reclamar tota la documentació "i preguntar com és possible que, si hi ha alguna novetat, ho tinga un periòdic i nosaltres no tinguem res".

Des de l'oposició oriolana, la portaveu socialista, Carolina Gracia, ha titllat de "gravíssim" aquest assumpte i ha demanat al popular que "deixe d'allargar aquesta situació i tinga la dignitat de dimitir perquè aquesta situació no afecta només Bascuñana, també els oriolans, que es mereixen que una persona sota aquesta mena de sospita deixe pas a un altre".

Per part seua, Canviem Oriola considera que la presència a l'Alcaldia de Bascuñana és "perjudicial" per a la ciutat i "taca la dignitat del municipi". "Ens agradaria també saber l'opinió del seu soci de govern, Ciutadans", han dit.

Segons han confirmat fonts del ministeri públic, serà ara la Fiscalia d'Elx-Oriola la que assumisca eixes perquisicions preliminars i, a la vista de l'expedient, decidisca si existeixen indicis de la comissió d'un delicte d'apropiació indeguda, com aprecia el ministeri públic de València, amb la consegüent transformació de les actuacions en una denúncia als jutjats.

next