La Fiscalia reclama que Puigdemont, Comín i Ponsatí es puguen presentar a les eleccions europees

El ministeri públic presenta un escrit al jutjat on assegura que l'acord de la JEC que els excloïa vulnera els seus drets fonamentals
3 maig 2019 18:24h
Al front, Ponsatí, Puigdemont i Comín en una imatge d'arxiu. / ACN

MADRID. La Fiscalia Provincial de Madrid considera que la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d'impedir la candidatura de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a les eleccions europees vulnera els seus drets fonamentals de sufragi passiu. 

Així ho ha transmés en un escrit al jutjat contenciós número 2 de Madrid, on dona la raó a les defenses i demana que es tinguen en compte els arguments que defensen al recurs que van presentar. 

La Fiscalia desautoritza d'aquesta manera la JEC i demana al jutjat que done per bons els arguments dels advocats de JxCat, que reclamen que no només que reconega a Puigdemont, Comín i Ponsatí el dret a "accedir als càrrecs públics en condicions d'igualtat", sinó també que anul·le els acords de la Junta que els excloïen i que proclamaven la candidatura sense els seus noms. 

A més, reclama que es faça marxa enrere a les actuacions fins al moment anterior a l'acord de la JEC i que es publique al BOE la llista de JxCat incloent-hi els noms de tots tres.

next