La Fiscalia renuncia a demanar condemnes per terrorisme als joves d'Altsasu

El ministeri públic vol que es confirme la sentència de l'Audiència Nacional, que comporta penes de fins a 13 anys
3 juny 2019 13:39h
El passat 16 d'abril la Fiscalia ja va confirmar que no presentaria recurs. / POOL EFE

MADRID. La Fiscalia del Tribunal Suprem ha impugnat el recurs de cassació presentat pels huit condemnats d'Altsasu però renuncia a presentar un escrit propi. El passat 16 d'abril la Fiscalia ja va confirmar que no presentaria recurs, la qual cosa suposa que renuncia a la via del terrorisme i que accepta la via de l'Audiència Nacional, que va considerar que els fets van ser constitutius de delictes contra agents de l'autoritat, lesions, desordres públics i amenaces. 

Per tant, impugnant els recursos de la defensa, el ministeri públic el que vol és que es confirmen les penes de fins a 13 anys que va imposar l'Audiència Nacional. Durant el judici, en canvi, havia demanat penes de fins a 62 anys i 5 mesos, i defensava que els fets encaixaven en el delicte de terrorisme. 

El fiscal considera que hi ha "proves suficients" per a acreditar "l'agressió" que van patir els dos guàrdies civils fora de servei i les seues parelles. En el seu dictamen, a més, el fiscal considera que les lesions venen agreujades per "motius ideològics" per la consideració de ser agents de la benemèrita.

next