'La Forastera' triomfa entre el públic jove: la sèrie enganxa l'audiència d'entre 25 i 44 anys

La ficció d'À Punt tanca la primera temporada amb una quota de pantalla mitjana del 2,6% i es posiciona com el contingut més vist en la web
23 maig 2019 06:00h
El primer i l'últim capítol de 'La Forastera' van ser els més vists de la temporada. / À PUNT MÈDIA

VALÈNCIA. La ficció té bona acollida en À Punt. Després de l'èxit de públic de La Vall, la primera sèrie de producció pròpia de la televisió pública, la següent ficció que estrenava la cadena va començar amb unes bones dades d'audiència que s'han repetit en el capítol de comiat.

El primer capítol de La Forastera, emés el diumenge 24 de març, va aconseguir un 3,7% de quota de pantalla, una dada que es tradueix en 82.000 espectadors. El huité capítol, que tancava la temporada diumenge passat, va enganxar 62.000 persones, un 3,2% de quota de pantalla.

La sèrie que narra el procés d'adaptació d'una catalana en un poble valencià ha acabat la temporada amb una mitjana del 2,6% de quota de pantalla, xifra que supera la mitjana diària d'audiència de la cadena –que a l'abril s'ha situat en l'1,9%–. A més, l'audiència de La Forastera ha aportat un 10,5% del total d'espectadors de la cadena cada diumenge.

El primer i l'últim capítol han sigut els més vists, mentre que des del segon fins al seté la quota s'ha situat entre l'1,9% i el 2,6%.

Un èxit entre la joventut

Segons les dades a què ha tingut accés Diari La Veu, la sèrie triomfa especialment entre el públic jove. Així, la majoria d'espectadors de La Forastera en la xicoteta pantalla tenen entre 25 i 44 anys (una quota del 5,2%), seguits dels espectadors d'entre 13 i 24 anys (un 3,9%). 

No obstant això, el perfil és diferent segons la demarcació. Així, l'edat mitjana dels espectadors de la de València és de 43 anys. A la demarcació d'Alacant, de 55 anys. I a la de Castelló, es tracta d'un públic de més edat: 62 anys de mitjana. Pel que fa al gènere, tots els capítols –excepte el quart– han sigut més vists per homes que per dones.

Líder en la web d'À Punt

A l'audiència de la sèrie cada diumenge en la tele caldria sumar-hi el seguiment per Internet. El primer capítol ha sigut reproduït vora 10.000 vegades, i l'últim ja en té quasi 2.000. 

A data d'aquest dimecres, sumant tots els episodis, La Forastera acumula un total de 44.918 reproduccions a la carta. De fet, els cinc primers capítols de la sèrie suposen actualment el top 5 dels continguts reproduïts en la web d'À Punt.

next