La Generalitat es posa "a disposició" del govern per a acollir l'Open Arms, però reclama responsabilitat a Itàlia

Des de Presidència es mostren receptius alhora que recorden que "la competència de la política migratòria és del govern d'acord amb les institucions comunitàries"
3 agost 2019 20:20h
L'embarcació ha rescatat 124 persones "amb signes inequívocs de violència". / OLMO CALVO, OPEN ARMS 

VALÈNCIA. La Generalitat Valenciana s'ha posat "a la disposició del govern" perquè, "en funció del que més convinga a tots", el port de València aculla el vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms. No obstant això, ha recordat que la competència en política migratòria és de l'executiu central i ha reivindicat que Itàlia ha d'"assumir la seua responsabilitat".

Així ho han indicat aquest dissabte fonts de la Presidència de la Generalitat, que ostenta el socialista Ximo Puig, després que l'alcalde de València, Joan Ribó, haja anunciat que ofereix el port de la ciutat per a acollir el vaixell.

L'embarcació de l'ONG va rescatar aquest dijous 55 persones i, un dia després, va rescatar-ne 69 més "amb signes inequívocs de violència" soferta a Líbia. Entre elles, dues dones embarassades que han estat evacuades per la Guàrdia Costanera italiana aquest dissabte.

Des de la Generalitat Valenciana han assegurat que estan "a la disposició del govern" per a acollir la recepció dels migrants "si al final, en funció del que més convinga a tots, entre ells la mateixa Open Arms, i d'acord amb el que està dient el patró del vaixell", es pren la decisió que arribe al port de València. "La Comunitat Valenciana és una terra hospitalària", han assegurat.

No obstant això, l'administració autonòmica ha puntualitzat que "la competència de la política migratòria és del govern d'acord amb les institucions comunitàries".

"Nosaltres ens posem a la disposició del govern, que té la responsabilitat i des d'on estan en contacte permanent amb l'Open Arms. I, per descomptat, exigim al govern italià que assumisca la seua responsabilitat", ha conclòs.

next