La Generalitat exposa la novel·la de Ferran Torrent que relata el canvi polític del 2015

L'escriptor dona gratuïtament els manuscrits de l'obra, que es podrà visitar al Palau
24 març 2019 13:13h
'Individus com nosaltres' és la novel·la que segueix a 'Un dinar un dia qualsevol', amb què Torrent abordava la corrupció valenciana. / GENERALITAT 

VALÈNCIA. La crònica dels soterranis del poder present en Individus com nosaltres, l'última obra de Ferran Torrent, s'instal·larà temporalment al Palau de la Generalitat gràcies a l'acord aconseguit per la Presidència amb l'escriptor de Sedaví (l'Horta Sud), que ha cedit gratuïtament el manuscrit, les galerades i les proves d'impremta d'aquesta novel·la perquè puguen ser exposats al públic.

L'acord es va concretar recentment en una reunió entre l'autor valencià i el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la qual Ferran Torrent va fer entrega del valuós material literari. 

Ximo Puig ha agraït el gest a l'escriptor, del qual ha destacat que "és un dels principals referents del renaixement de la literatura en valencià", a més d'un "ambaixador genuí i apassionat de la Comunitat Valenciana". "Amb la seua mirada intel·ligent, ha disseccionat la societat valenciana com ningú ho ha fet, de manera que ha permés que ens coneixem millor, amb les nostres debilitats i també amb les fortaleses". "La cessió permetrà a tots els valencians i valencianes accedir a un material únic acostant a tots i totes el ric món literari de Ferran Torrent", ha afegit.

Gràcies a aquest acord, una de les dependències del Palau acollirà el material cedit per l'autor d'obres com Gràcies per la propina o Societat limitada. En concret, s'exposarà el manuscrit del llibre, el text imprés amb anotacions del l'escriptor, les galerades i altres proves d'impremta i un exemplar ja editat d'Individus com nosaltres, obra que dona continuïtat a Un dinar un dia qualsevol, la seua anterior novel·la, i que arranca en els moments previs al canvi polític operat amb les eleccions autonòmiques del 2015.

Igual que amb Societat limitada (2002), Premi Nacional de la Crítica 2003, Premi de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i Premi Crítica Serra d'Or de Novel·la, ambdós també del mateix any, així com en Espècies protegides (2003) i en Judici final (2006), la València actual ofereix a Torrent les suficients dosis de turbiditat per a encaixar Individus com nosaltres en un gènere negre de matèria primera versemblant i reconeixedora.

L'escriptor en valencià més prolífic i llegit del panorama literari, Premi Sant Jordi 1994 i finalista del Premi Planeta el 2004, ha cedit gratuïtament a la Generalitat, de forma temporal però per temps indefinit, el manuscrit i les proves d'impremta de l'obra, amb la signatura d'un contracte de comodat o préstec d'ús, la qual cosa permetrà acostar al públic l'univers creatiu de l'autor. Posteriorment, l'obra passarà a estar exposada en la Biblioteca Valenciana.

next