La Generalitat posarà caixers automàtics en 124 pobles que no disposen d'entitats bancàries

L'Institut Valencià de Finances també habilitarà préstecs sense interés per a petites empreses en 143 municipis amb l'objectiu de lluitar contra el despoblament
17 desembre 2019 18:59h
La mesura està adreçada a pobles en risc de despoblament. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA (EFE/Redacció). El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat hui a Castelló de la Plana l'aprovació d'un decret perquè 124 pobles que no disposen d'entitats bancàries compten amb caixer automàtic. Així mateix, s'inclourà l'habilitació de préstecs per a emprenedors i petites empreses en 143 municipis amb l'objectiu de lluitar contra el despoblament.

Puig ha fet aquestes declaracions després de presidir la reunió de la comissió interdepartamental de l'Agència Valenciana Antidespoblament, amb la presència dels presidents de les mancomunitats de les zones en perill de despoblació.

El president ha destacat la necessitat de posar voluntat política en un assumpte que és "no sols fonamental per a les persones que viuen en el món rural, sinó en tota la Comunitat Valenciana". Així, s'ha referint al gran "desequilibri territorial" pel qual "el 20% de la població viu en el 80% del territori" i està "en la situació de dificultat dins de l'anomenada Espanya buidada".

Respecte a la instal·lació de caixers en els municipis que no tenen en aquests moments entitats bancàries, el president ha detallat que aquesta mesura havia sigut "impossibilitada" fins ara per motius de legalitat i d'autorització per part de la UE. Des del 2008, el País Valencià ha perdut el 50% de totes les entitats bancàries que tenia i això significa que en molts pobles xicotets ja no existisquen.

Al gener, ha dit, "es traurà la convocatòria perquè es puguen sumar els ajuntaments", ha apuntat el cap del Consell, amb contractes de quatre anys. També relacionat amb la qüestió financera, l'Institut Valencià de Finances (IVF) oferirà préstecs públics a interés zero per als emprenedors i les petites empreses de 143 pobles afectats per la despoblació.

next