La Generalitat xifra en 364,7 milions les retencions de crèdit realitzades per a rebre els 250 milions del FLA 

Les retencions suposen l'1'5% del pressupost de la Generalitat i afecten, sobretot, a les partides d'inversions
28 setembre 2019 12:32h
La mesura té com a objectiu "la contenció del creixement de la despesa". / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. La Generalitat ha limitat a 364,7 milions d'euros les retencions de crèdit sobre el Pressupost de la Generalitat per a aquest exercici, pas previ al desbloqueig del FLA extraordinari per al País Valencià al qual es va comprometre la ministra María Jesús Montero després de la reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig. El FLA extraordinari suposarà una injecció de 250 milions d'euros abans del 9 d'Octubre en les arques valencianes que garantirà la Tresoreria de la Generalitat, però que s'haurà de retornar amb interessos.

Aquestes retencions de crèdit, que han estat remeses al Ministeri d'Hisenda pel conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, tenen com a objectiu "la contenció del creixement de la despesa" després de la no aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat i el bloqueig polític, que han suposat que recursos consignats en els comptes estatals destinats al País Valencià no s'hagen materialitzat.

Les retencions de crèdit, que representen l'1,5% del Pressupost Consolidat de la Generalitat, han estat fruit del treball conjunt de totes les conselleries i no tenen impacte efectiu en els Serveis Públics Fonamentals, atès que s'han produït bàsicament sobre partides inexecutables a hores d'ara de l'exercici i que, per tant, no s'anaven a gastar. Així, almenys, ho ha assegurat la Generalitat en un comunicat.

En concret, les retencions de crèdit es reparteixen de la següent manera en el pressupost: Capítol I de personal, 20 milions; Capítol II de despeses de funcionament, 42,4 milions; Capítol III d'interessos, 1 milió; Capítol IV de transferències corrents, 38,9 milions; Capítol VI d'inversions, 118,6 milions; Capítol VII de transferències de capital, 133,4 milions; i Capítol VIII d'actius financers, 10,4 milions.

La quantitat final de retencions de crèdit s'ha vist minorada en al voltant de 80 milions d'euros en dotar pressupostàriament totes les actuacions d'emergència i reparació d'infraestructures per part de les conselleries vinculades als danys causats per la DANA.

next