La Gran Nit de Juliol, un recorregut musical pel cor històric de València

La Gran Fira de València camina cap a la recta final amb una jornada de rutes històriques, espectacles teatrals i música en directe
19 juliol 2019 13:41h
Pere Fuset ha destacat la Ruta del Carme com a plat fort de la Gran Nit. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. La Gran Fira de València enfronta la recta final. Concerts, actuacions teatrals, espectacles pirotècnics i danses populars han viatjat durant tot juliol per diferents punts de la ciutat. Aquest dissabte 20 de juliol arriba una de les cites més assenyalades: la Gran Nit, un recull d'activitats que inclou una ruta pel barri del Carme i visites nocturnes als principals museus de la ciutat. 

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat aquest matí la programació de la jornada, que s'encetarà en una localització gens habitual. I és que el Cementeri General de la Ciutat acull la Ruta del Museu del Silenci amb la finalitat de mostrar les relíquies ocultes.

La programació també compta amb els més menuts. Així ho demostra la Cercafira, on participen els ninots gegants Quiqueta i Nelet, el ratpenat Valentí, fanfàrria Folk i Festa o el grup de teatre Xip i Xop. Els espectacles familiars continuant amb una animació musical sota el nom de La banda del drac, a la plaça del Pilar. A més, hi haurà també espectacle de carrer: el teatre i el cabaret de Carbon Club.

Les activitats continuen al mercat de Tapineria amb una proposta de ball de lindy hop en la qual tothom pot participar. Amb la voluntat de portar la festa i la cultura als barris, la plaça de l'Escultor Pastor acollirà un espectacle cultural i un monòleg d'humor a càrrec de Rafa Alcón. L'animació torna al centre amb un tribut a Mecano a la plaça del Patriarca al qual seguirà la màgia i el mentalisme de Toni Pons. La música es traslladarà, finalment, a la plaça de l'Ajuntament amb l'actuació de Gener i la Habitación Roja. D'altra banda, les activitats pirotècniques també comptaran amb un lloc en la programació amb una minimascletà a la plaça del Portal Nou.

Ruta musical

La Ruta del Carme es consolida com a plat fort de la nit en una cita que combina patrimoni i música. Aquesta activitat inclou un recorregut musical per diferents punts de la ciutat vella amb concerts que s'intercalen cada 30 minuts. La ruta comença amb l'actuació del grup Tenda en la plaça dels Furs. D'ací, els visitants podran passejar pel Museu del Corpus, el Museu de l'Almoina, el Centre del Carme o la plaça Manises per a gaudir de la música de Jazzmàtics, Tito Pontet o Miquel Gil.

Museus nocturns

Com les Nits Blanques que se celebren en diferents ciutats europees, aquesta edició de la Gran Fira de Juliol també ve acompanyada d'una nit de portes obertes dels museus. Així, de les 20 a les 00 hores, podrà visitar-se el Centre del Carme, la Fundació Bancaixa, L'Iber, el Museu de Belles Arts i el Museu de Ceràmica.

Per l'altra banda, l'Almodí, la Casa Museu Benlliure, el Centre Arqueològic de l'Almoina, La Llotja, el Museu d'Història de València, el Museu del Corpus, el Museu de l'Arròs o el Museu de la Ciutat obriran de les 19h fins la 1 de la matinada. Finalment, el torn més tardà estarà protagonitzat pel Museu de Prehistòria, el Museu d'Etnologia i el MuVIM, dels quals es podrà gaudir fins les 2 de la matinada.

Reforçament transport públic

Aquesta nit màgica ve acompanyada d'uns horaris de metro i autobús especials per a permetre que l'usuari puga passejar de forma més tranquil·la per la ciutat. Així, les línies 5, 79 i 80 d'autobusos augmentaran el servei, i també les línies nocturnes. Pel que fa a les línies 1, 2, 3, 5, 7 i 9 de metro, també augmentaran la freqüència. 

next