La inversió estrangera al País Valencià arriba als 965 milions d'euros el 2018

Itàlia és el principal inversor amb 495 milions d'euros
20 març 2019 17:58h
El major dinamisme entre els principals sectors destinacions d'inversió estrangera al territori ha tingut lloc en la indústria química. / EFE

VALÈNCIA. El País Valencià és la quarta autonomia espanyola amb major inversió estrangera el 2018, període en el qual es van arribar als 965 milions d'euros, "una xifra positiva que se suma a la ja aconseguida per la Comunitat el 2017", ha destacat la directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra.

En aquest context, "si mirem totes les dades registrades des dels anys 90, ens trobem amb la primera ocasió en la qual la Comunitat aconsegueix unes xifres tan bones durant dos anys consecutius", ha ressaltat la directora general en base a les dades d'inversió estrangera al territori valencià que ha donat a conéixer la Secretaria d'Estat de Comerç Exterior.

En aquest sentit, la responsable d'Internacionalització ha considerat que aquestes dades posen de manifest que al País Valencià estan fent "bé" les coses. "Seguim en la senda de creixement i l'inversor estranger confia també en les polítiques que estem duent a terme. Aquests resultats han d'animar-nos per a continuar treballant en aquesta línia per a així aconseguir mantindre aquestes xifres en el futur", ha ressaltat.

Itàlia, el primer inversor

Quant a l'origen de les inversions, Itàlia ha sigut el primer país inversor estranger al País Valencià amb 495 milions d'euros, que suposen un 51% del total rebut. El segueixen el Regne Unit (121 milions d'euros) i Portugal (84 milions d'euros), que representen un 72% de la inversió total estrangera rebuda durant el període de gener-desembre del 2018.

Entre les principals destinacions destaca el dinamisme de Suècia, Alemanya, Itàlia i França, que van duplicar el valor de les seues inversions al territori valencià.

Per sectors, durant el 2018 ressalta el comerç al detall –excepte de vehicles de motor–, que ha suposat un 49% del total; junt amb de la fabricació d'altres productes minerals no metàl·lics –inclou ceràmica–, que representen el 63% de la inversió estrangera al País Valencià.

El major dinamisme entre els principals sectors destinacions d'inversió estrangera al territori ha tingut lloc en la indústria química, que ha experimentat un creixement de més del 2.500% durant el 2018.

next