La Junta Electoral autoritza un míting a la presó de Lledoners d'Esquerra Republicana amb Gabriel Rufián

La JEC ja va autoritzar un acte d'aquest tipus durant les darreres eleccions andaluses
16 abril 2019 19:36h
El míting d'ERC tindrà lloc el proper 18 d'abril al centre penitenciari del Bages. / OMNIUM

MADRID. La Junta Electoral Central (JEC) ha autoritzat un míting d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la presó de Lledoners el pròxim 18 d'abril amb Gabriel Rufián, en el marc de la campanya electoral del 28-A. 

ERC havia demanat poder fer actes en aquesta presó del Bages, a Mas d'Enric (el Tarragonès) i a Puig de les Basses (l'Alt Empordà). Aquest dimarts, el Departament de Justícia ha emés un informe favorable perquè se'n facen sempre que no siguen actes multitudinaris, no afecten la normalitat dels centres i hi assistisquen només els presos que han demanat el dret a vot, a qui cal garantir la seua intimitat, tot sempre subordinat a les condicions de seguretat. Cal recordar que a la presó de Lledoners s'hi troben empresonats Oriol Junqueras i Raül Romeva d'ERC, Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn del PDeCAT i els líders civils Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Així doncs, a l'escrit de resolució, la JEC posa en valor, precisament, l'informe favorable d'Institucions Penitenciàries i subratlla que el mateix text ja marca certes limitacions. Per això, autoritza la celebració de l'esdeveniment, tenint en compte l'aplicació d'aquestes limitacions.

La JEC també recorda que, segons la normativa vigent, els presos poden exercitar els drets civils, polítics, socials, econòmics i culturals, sense exclusió del dret de sufragi, excepte que foren incompatibles amb l'objecte de la detenció o el compliment de la condemna.

A partir d'aquests preceptes, la JEC considera que el debat dels programes electorals de les diferents candidatures amb els interns de les presons afavoreix aquests drets i, en especial, el dret a la participació política. També es recorda que la JEC ja va autoritzar un acte d'aquest tipus durant les darreres eleccions andaluses.

D'altra banda, fonts d'Esquerra Republicana han confirmat a l'ACN que ja estan preparant l'acte de Lledoners.

next