La Junta Electoral ordena repetir les eleccions a la Granja de la Costera

L'organisme declara els comicis nuls després d'admetre una denúncia presentada pels populars
/
7 juny 2019 11:16h /
Els socialistes van guanyar les eleccions del 26 de maig al municipi de la Costera. / AJUNTAMENT DE LA GRANJA DE LA COSTERA

VALÈNCIA. La Junta Electoral Central (JEC) ha ordenat repetir les eleccions municipals a la localitat de la Granja de la Costera després que l'organisme haja acceptar el recurs interposat pel Partit Popular de la localitat en el qual denunciava que un dels vocals que formaven part de la mesa és membre de la candidatura del PSPV.

La JEC ha declarat nuls els comicis del 26 de maig després d'acceptar la denúncia dels populars sobre la designació d'un membre de la llista del PSPV com a vocal de l'única mesa que hi ha a la xicoteta localitat de la Costera, segons han confirmat a aquest diari fonts municipals.

El resultat de les eleccions locals va donar la victòria als socialistes només per un vot però la decisió de la JEC deixa sense efecte els resultats i mana repetir les votacions, ja que accepta les al·legacions del grup popular, que assenyalen que el fet que el primer vocal titular de la mesa electoral forme part de la llista del PSPV suposa incórrer en incompatibilitats.

En les seues al·legacions, el PSPV va assenyalar que hauria d'haver-se posat de manifest la coincidència una vegada efectuat el sorteig dels integrants de la mesa a l'Ajuntament, una tesi que segons la Junta Electoral Central "manca de tota serietat", atés que "sobre el vocal-candidat pesava el deure inexcusable de posar en coneixement de la Junta Electoral de Zona aquesta circumstància des del mateix moment del sorteig".

La repetició dels comicis municipals a la població de tan sols 300 habitants pot retardar la constitució de la Diputació de València, prevista per a després del 15 de juny, data en què es conformaran els nous ajuntaments sorgits de les passades eleccions.

next