La justícia atorga un tercer regidor a Compromís en detriment del PP a Bonrepòs i Mirambell

El TSJ estima el recurs de la coalició i dona per vàlida una papereta impugnada pels populars i que provisionalment els va fer guanyar un regidor
2 juliol 2019 17:30h
Rosabel Bolaños (esquerra), Rosella Antolí (centre) i Maria Josep Amigó (dreta) ocuparan durant 4 anys més un seient al ple municipal de Bonrepòs i Mirambell. / COMPROMÍS

VALÈNCIA. El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha modificat la composició del ple municipal de la localitat de Bonrepòs i Mirambell (l'Horta Nord). En una resolució judicial notificada aquest dimarts a les parts, l'alt tribunal valencià estima el recurs de Compromís i atorga a la coalició tres regidores. La tercera regidora estava en joc després que la Junta Electoral de Zona de València decidira atorgar un regidor més al Partit Popular en considerar nul un vot de Compromís en les passades eleccions municipals celebrades el 26 de maig.

Amb aquesta sentència, Compromís mantindrà les tres regidories aconseguides el 2015 i revalidades el 2019. El PPCV, per la seua part, perd un regidor i es queda amb tres representants municipals. El PSPV va ser el partit més votat, amb cinc regidors.

Els populars van presentar un recurs contra l'escrutini a la Junta Electoral de Zona en el qual qüestionaven la validesa d'una papereta a favor de Compromís, registrada en la Mesa 1-1A, que presentava un traç en el seu encapçalament i un altre darrere.

La Junta Electoral de Zona de València va declarar vàlida eixa papereta en entendre que la marca no era un ratllat i que no suscitava dubtes sobre la voluntat de l'elector. Això va portar el PP a interposar una reclamació, que va ser resolta per aquest mateix òrgan, que es va reafirmar en la seua decisió i va declarar la validesa d'eixe vot.

Arran d'aquest acord, els populars van presentar un recurs davant la Junta Electoral Central en el qual demanaven la nul·litat d'eixe vot a favor de Compromís i que es realitzara un nou càlcul d'assignació d'escons i se li concedira un nou regidor al PP en detriment de la coalició valencianista. La Junta Electoral Central va considerar els arguments dels populars i va declarar nul·la la papereta de Compromís.

Resolució del TSJ

La sentència del TSJ va en la línia de l'assenyalat per la Junta Electoral de Zona de València. Segons la resolució del tribunal, a la qual ha tingut accés Diari La Veu, el fet que tota la papereta estiguera marcada per cercles al costat dels noms dels candidats suposa "una inequívoca reafirmació del vot, no ja incloent un nom de la llista tancada, sinó de tota la candidatura, i sense que els traços de menor entitat en la part posterior alteren aquesta apreciació".

next