La justícia europea impedeix que Puigdemont i Comín ocupen els escons en la constitució de l'Eurocambra

El tribunal argumenta que el cas està pendent de resolució als jutjats espanyols
1 juliol 2019 19:06h
Puigdemont, junt amb Comín i Tremosa, en una visita al Parlament Europeu el passat 4 de juny. / BLANCA BLAY / ACN

BRUSSEL·LES. El Tribunal General de la Unió Europa ha rebutjat les mesures cautelars que van demanar els diputats electes de Lliures per Europa Carles Puigdemont i Toni Comín divendres passat per a ocupar l'escó d'eurodiputats a la sessió de constitució de l'Eurocambra, que se celebra aquest dimarts 2 de juliol.

Amb aquesta decisió, el president d'aquesta instància judicial europea s'ha negat a permetre de forma "provisional" que tots dos puguen assistir a la inauguració de la legislatura com a eurodiputats. En concret, el tribunal argumenta que Puigdemont i Comín ja han interposat un recurs davant els tribunals espanyols per l'exigència de jurar la Constitució per a esdevindre eurodiputats i que el cas "està pendent". Per tant, afirma que aquesta qüestió ha de ser resolta "per les autoritats nacionals".

"El president del Tribunal General considera que la demanda de mesures provisionals no pot prosperar, de manera que queda desestimada", afirma el comunicat de la institució.

Tot i això, la resolució sobre les mesures provisionals es pot recórrer davant del vicepresident del Tribunal de Justícia de la Unió Europea en un termini de dos mesos.

A més, a part de mesures cautelars, el tribunal amb seu a Luxemburg encara haurà de decidir sobre el recurs de fons interposat contra el Parlament Europeu per la seua actuació davant la situació de Puigdemont i Comín.

next