La jutgessa de la Fórmula 1 insisteix a processar Camps i rebutja la petició de la Fiscalia d'arxivar la causa

La magistrada considera "sorprenent i poc seriosa" la demanda del Ministeri Públic
24 maig 2019 13:15h
La magistrada critica que el fiscal Pablo Ponce no haja sol·licitat que la causa fora declarada d'especial complexitat. / EUROPAPRESS

VALÈNCIA. La jutgessa del cas de la Fórmula 1, Carmen Gómez Mingo, ha rebutjat aquest divendres la petició de sobreseïment del cas que va fer fa uns dies la Fiscalia Anticorrupció, perquè no donava credibilitat a les acusacions de Ricardo Costa sobre l'expresident Francisco Camps, que estan en l'origen d'aquest procediment.

Així ho ha avançat el diari El Mundo, que assegura que Gómez Mingo veu "sorprenent i poc seriós" que la Fiscalia, que va ser qui va interposar la querella, demane ara l'arxivament, i considera que és una decisió que considera "difícil de comprendre".

En aquest sentit, la magistrada critica que el fiscal Pablo Ponce no haja sol·licitat que la causa fora declarada d'especial complexitat o que no considerara que poguera existir una malversació continuada. En canvi, el que va considerar el fiscal va ser que no va haver-hi malversació, ja que no hi havia perjudici econòmic per a les arques públiques i perquè la prevaricació administrativa, en cas que haguera existit, estaria prescrita.

La jutgessa s'ha pronunciat abans de conéixer la postura de l'Advocacia de la Generalitat, que exerceix l'acusació particular. I és que, si els lletrats del Consell decidiren unir-se a la postura del fiscal Pablo Ponce i sol·licitar l'arxivament, la causa no podria seguir endavant perquè mancaria d'acusacions. No obstant això, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha insistit en la "ferma voluntat" del Consell de recuperar per a les arques públiques "fins a l'últim cèntim" que es va llevar als valencians a través de "pràctiques irregulars o de corrupció".

En una interlocutòria a què ha tingut accés EFE, la jutgessa acusa diversos responsables de la Fiscalia de fer "cas omís" a les indicacions dels seus superiors perquè avançaren en la instrucció de la causa i d'haver seguit endavant amb una querella contra dotze persones sense demanar abans determinats informes.

A més, la instructora recorda que va ser el Ministeri Públic qui va reclamar la interlocutòria d'incoació de procediment abreujat contra els processats pels delictes de malversació, prevaricació i falsedat sense haver acordat pericials sobre l'adjudicació dels contractes que qüestionava ni el suposat perjudici que eixa activitat va suposar per a l'erari.

També responsabilitzava el fiscal d'haver aportat a aquesta causa la confessió de l'exsecretari general del PPCV Ricard Costa que establia suposats vincles entre les donacions de constructors a la caixa B del partit i aquests contractes.

next