La jutgessa processa Camps, Rambla i diversos empresaris per la construcció del circuit de Fórmula 1

La titular del jutjat considera que hi ha indicis "suficients, sòlids i consistents" contra l'expresident per prevaricació, malversació, falsedat documental, suborn i tràfic d'influències
3 maig 2019 11:01h
L'expresident de la Generalitat Francisco Camps s'asseurà probablement al banc dels acusats per una de les causes que investiga l'organització del Gran Premi de Fórmula 1 celebrat a València. / DIARI LA VEU

VALÈNCIA. La titular del jutjat d'instrucció número 17 de València ha decidit processar l'expresident de la Generalitat Francisco Camps; el seu vicepresident, Vicente Rambla; l'exconseller d'Infraestructures Mario Flores; càrrecs de l'Ens Gestor de la Xarxa de Transport i Ports de la Generalitat (GTP), i diversos empresaris en la causa que investiga suposades irregularitats en l'adjudicació de les obres de construcció del circuit urbà de la Fórmula 1 a València.

Sobre Camps, la jutgessa sosté que "va impulsar" i "va permetre" la construcció del circuit –"amb l'única intenció de projectar la seua imatge"– "al marge de les funcions pròpies" de la seua competència com a president de la Generalitat; al marge de la legislació aplicable i "utilitzant indegudament els fons públics, alterant dades i dates en documents d'expedients administratius, donant un tracte de favor a determinades empreses que resultaven beneficiades d'adjudicacions públiques per donacions i lliuraments de diners no fetes de manera altruista, sinó amb caràcter finalista per a obtindre com a contrapartida adjudicacions irregulars".

En total, són setze els processats, mentre que la instructora ha acordat l'arxivament del cas per a altres dèsset persones, entre elles, el que fora secretari autonòmic d'Esports i exsecretari general del PPCV, David Serra; l'assessora de l'expresident Belén Reyero; treballadors, i representants legals d'altres constructores i empreses.

La magistrada assenyala en l'escrit d'incoació de procediment abreujat, al qual ha tingut accés Europa Press, que pren aquesta decisió després del resultat de les diligències d'investigació i instrucció practicades; les declaracions d'investigats i testimonis; informes de Guàrdia Civil i Policia; proves documentals procedents dels escorcolls o requerides a l'Administració, i l'informe de la Intervenció de la Generalitat. Tot açò revela indicis "suficients, sòlids, raonables i consistents" contra Camps per prevaricació, malversació, falsedat documental, suborn i tràfic d'influències.

En la interlocutòria, la jutgessa dona trasllat al Ministeri Fiscal i a l'Advocacia de la Generalitat perquè en deu dies formulen escrit d'acusació, demanen obertura de judici oral, reclamen l'arxivament de la causa o sol·liciten la pràctica de noves diligències complementàries. Contra la resolució, que no és ferma, cap la interposició de recurs.

Entre els empresaris es troba el representant de FCC Construcción S.A., José Mayor Oreja, germà de l'exministre del PP Jaime Mayor Oreja.

next