La literatura valenciana s'obri camí al Saló Internacional del Llibre de Torí

Quatre autors presenten les seues novetats editorials al certamen literari italià
12 maig 2019 12:28h
Rafael Cervera, Lola Blasco, Chema Cardeña i Adela Cortina participaran en el Saló Internacional del Llibre de Torí. / SALÓ INTERNACIONAL DEL LLIBRE DE TORÍ

VALÈNCIA. La literatura feta al País Valencià s'obri espai al Saló Internacional del Llibre de Torí i comptarà amb la presència de quatre guardonats en els Premis de Crítica de la Comunitat Valenciana el 2018. 

La Generalitat ha facilitat la participació de Rafael Cervera en narrativa; Lola Blasco i Chema Cardeña, en literatura dramàtica, i Adela Cortina, en assaig i crítica, en aquesta fira internacional on Cuba és el país convidat en aquesta edició i la llengua castellana hi té una especial presència.

Els autors valencians participen, aquest dilluns, 13 de maig, en una taula redona en què presentaran la seua obra com una mostra de la literatura actual escrita en castellà i produïda al territori valencià. També hi haurà una sessió informativa sobre les ajudes a la traducció d'obres que convoquen tant el Ministeri de Cultura com la Generalitat.

Des de la Direcció General de Cultura i Patrimoni s'ha encetat un programa per a la internacionalització de la cultura valenciana en les dues llengües oficials que està fent possible que els autors valencians donen a conéixer el seu treball fora de les fronteres i establisquen accions de promoció de la seua literatura en altres països. 

Aquest és, precisament, un dels eixos que recull el Pla valencià per al foment del llibre i la lectura de la Generalitat, que té com un dels objectius específics "donar visibilitat a les autores i els autors valencians i promocionar-los" i preveu la realització d'activitats i programes que faciliten l'intercanvi i les estades internacionals entre escriptores i escriptors.

En la mateixa línia es troba el conveni de col·laboració que van signar la Generalitat Valenciana i l'Institut Cervantes per a la promoció de la cultura en general i, consegüentment, la cultura produïda en les llengües oficials del territori. De fet, assenyala la Generalitat en un comunicat, ja s'estan distribuint els llibres premiats per la Generalitat com els millor editats el 2017 per les 59 seus de l'Institut Cervantes al món que disposen de biblioteca.

En l'últim any, la Generalitat ha impulsat la presència de la literatura valenciana en la Fira del Llibre de Frankfurt, a Bolonya i a Buenos Aires, entre altres fòrums.

next