La llei d'acompanyament preveu mecanismes per a la "incorporació immediata" d'immobles com a vivenda social

L'avantprojecte de llei també incorpora la possibilitat de pactar les tarifes del taxi mitjançant aplicacions mòbils i apujar vehicles de mobilitat personal al transport públic
7 octubre 2019 14:20h
L'avantprojecte de llei ha sigut aprovat aquest dilluns. / EFE

VALÈNCIA. El Consell ha aprovat aquest dilluns l'avantprojecte de la Llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i de l'Organització de la Generalitat –nom de la llei d'acompanyament dels pressuposts del 2020–, que preveu mecanismes que permeten la "incorporació immediata" d'immobles residencials al parc de vivenda social a través de la compravenda, l'arrendament o els convenis amb entitats privades. 

A més, també es crea l'Observatori Fiscal l'objectiu del qual és "donar entrada a la societat civil" en la gestió de l'Agència Tributària Valenciana. L'organisme, a més, s'encarregarà d'avaluar els efectes de les lleis tributàries valencianes i integrarà tots els agents socials i administratius del sistema tributari. 

D'altra banda, les auditories, que fins ara només eren obligatòries en les entitats del sector públic empresarial, s'estendran també a les fundacions. A més, s'ampliaran els criteris que obliguen a comptar amb una interventora en funció del nombre d'ocupats, la xifra de negoci, l'actiu o el risc per l'activitat que es desenvolupe. 

Habitatge i igualtat

En matèria d'habitatge, les modificacions proposades per la conselleria de l'àrea, en mans de Podem, preveuen que se simplifiquen els requisits per a accedir a les ajudes al pagament de lloguer per raons socials i que s'incorporen mecanismes que permeten la "incorporació immediata" d'immobles residencials al parc de vivenda social a través de la compravenda, l'arrendament o els convenis amb entitats privades. 

Quant a igualtat, l'avantprojecte de llei amplia als mitjans de comunicació privats el concepte de no discriminació en la publicitat que fins ara s'aplicava als mitjans públics, de manera que aquells que l'incomplisquen s'exposen a deixar de rebre publicitat institucional. A més, es començaran a desagregar per sexes les dades de totes les estadístiques i investigacions que es duguen a terme. 

Tarifes pactades per als taxis

Respecte de l'apartat d'inversions, s'amplia el Pla d'Inversions Productives (PIP) fins al 2021 per tal que aquells ajuntaments que no se n'han pogut beneficiar no perden les inversions programades. D'altra banda, també s'estén el termini per a sol·licitar la protecció d'àrees de l'horta de València degradades. 

Un altre punt de la llei afecta els serveis de mobilitat. En el cas dels taxis, serà possible establir tarifes pactades entre usuaris i conductors, establides d'acord amb el reglament, a través d'aplicacions per al mòbil. Respecte de la resta de mitjans de transport públic, es permet l'accés amb bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal, que hauran d'apujar-se plegats. 

Possible pròrroga dels pressuposts 

Davant la possibilitat que es prorroguen els pressuposts del 2019 per a l'actual exercici –cosa que des de la Conselleria d'Hisenda no descarten, ja que consideren "arriscat" elaborar nous pressuposts tenint en compte el bloqueig polític en la formació d'un govern espanyol–, el titular de l'àrea, Vicent Soler, ha assegurat que la llei d'acompanyament es tramitaria de manera ordinària a través de les Corts. 

agermana't

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next