La Marina de València busca gestor per a un auditori a l'aire lliure amb capacitat per a 18.000 persones

L'espai de més de 15.000 metres quadrats haurà d'acollir festivals de música i esdeveniments culturals i esportius
4 març 2019 16:13h
El cànon mensual fix de la concessió s'estableix en un mínim de 1.250 euros i un cànon per esdeveniment musical mínim de 500 euros. / LA MARINA DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. Les infraestructures culturals, esportives i d'oci de La Marina de València prompte sumaran un escenari més: un nou recinte permanent situat a la Marina Sud dedicat, sobretot, a espectacles musicals.

El Consorci València 2007, gestor de La Marina, ha convocat un concurs públic per a atorgar la concessió d'ús d'una superfície de 15.126 metres quadrats, un espai on ja se celebren concerts en instal·lacions desmuntables en cada ocasió. Sobre aquesta esplanada, el futur concessionari haurà d'instal·lar un auditori permanent a l'aire lliure amb un aforament màxim per a 18.000 persones, així com encarregar-se també de la producció, la gestió i el manteniment del recinte.

La decisió de crear aquest nou espai parteix de l'interés creixent dels promotors de concerts per la Marina de València, així com de la satisfactòria resposta d'un públic assistent cada vegada major, que tria la dàrsena valenciana com a escenari d'oci i cultura, explica La Marina en un comunicat. "Cada vegada són més les persones i empreses que sol·liciten realitzar tot tipus d'esdeveniment a La Marina i, concretament, respecte a concerts, la demanda s'ha multiplicat en els últims tres anys. Si el 2018 es van realitzar 19 espectacles musicals en el front marítim, només en el que va d'any s'han rebut ja 21 sol·licituds", han recordat des del Consorci València 2007.

Un recinte amable amb l'entorn

El nou recinte permanent podrà adaptar-se a esdeveniments amb diferents aforaments: 5.000, 10.000 o 18.000 persones. Estarà tancat i comptarà amb un escenari amb plataforma adaptada per a persones amb discapacitat, camerinos i banys, també adaptats. Disposarà de servei d'infermeria, de personal de seguretat i d'informadors auxiliars, així com d'elements contra incendis, senyalització i diversos mitjans tecnològics per al control d'aforament, sonor i d'accessos.

L'objectiu és que aquest nou espai se sume a l'oferta cultural de La Marina de València i convisca amb les activitats diàries del recinte marítim, minimitzant els impactes tant en el trànsit com en possibles molèsties de soroll. Amb aquesta finalitat, el Consorci València 2007 restringeix la quantitat d'esdeveniments musicals a un màxim de 18 i no podran acabar més tard de la 1.30 de la matinada.

Un model de gestió més eficient

A més de la instal·lació del recinte, el concessionari haurà d'encarregar-se de la producció i del manteniment d'aquest. D'una banda, el concessionari llogarà les instal·lacions i l'equipament necessari de cada esdeveniment als promotors musicals, els quals, prèviament, hauran de sol·licitar data i autorització de l'espai al Consorci València 2007, encarregat de tancar la programació. El concessionari també podrà ser productor d'espectacles musicals, prèvia consulta al Consorci València 2007. 

Així mateix, el concessionari s'ocuparà del manteniment del recinte: gestió de residus, neteja, seguretat i control d'accessos. Aquest nou model de gestió agilitza tràmits i ofereix major seguretat als promotors d'esdeveniments.

Quant a dades econòmiques, el cànon mensual fix de la concessió s'estableix en un mínim de 1.250 euros i un cànon per esdeveniment musical mínim de 500 euros –IVA exclòs en tots dos casos. La durada de la concessió és des de l'1 de maig al 31 de juliol del 2019, prorrogable fins al 25 d'agost. El termini de presentació de proposicions finalitza el pròxim 11 d'abril a les 13 hores. Tant els plecs del concurs com el projecte del recinte es poden consultar a la web de La Marina de València.

next