La Marina de València estrena els primers passos de vianants intel·ligents de la ciutat

Uns sensors detecten l'encreuament de persones i il·luminen uns panells led per a advertir els conductors
16 abril 2019 14:20h
Aquest és un "sistema sostenible" que va connectat a l'enllumenat públic. / LA MARINA

VALÈNCIA. La Marina de València ja compta amb els dos primers passos de vianants intel·ligents de la ciutat. Un se situa enfront de l'edifici Veles e Vents i l'altre, en l'accés des del passeig marítim de la platja de les Arenes. D'aquesta manera, des de la setmana passada, tots els passos de vianants de la dàrsena valenciana seran intel·ligents.

Segons ha informat La Marina en un comunicat, aquests passos compten amb una tecnologia que combina sensors i panells led que aconsegueixen que la calçada s'il·lumine quan les persones la creuen, amb la qual cosa adverteixen de la seua presència als conductors. A més, és un "sistema sostenible" que va connectat a l'enllumenat públic i que només s'activa amb la presència de vianants, ja que s'apaga quan els sensors deixen de detectar moviment.

El Consorci València 2007, gestor de La Marina de València, ha contractat aquesta senyalització a l'empresa Stepvial, que ha implementat aquest sistema intel·ligent en diverses ciutats espanyoles i actualment l'està exportant a Europa i a Llatinoamèrica.

Amb aquesta mesura, La Marina de València ha destacat que "continua treballant en la promoció de la mobilitat sostenible i la millora de l'espai públic des de la innovació amb la finalitat de crear un front marítim més accessible i còmode per a les persones".

next