La meitat dels regidors de l'oposició a València no tindrà dedicació exclusiva

Les retribucions de la meitat dels regidors del PP, Ciutadans i Vox arribaran als 63.500 euros, mentre que els que compten amb la dedicació exclusiva cobraran 68.171 euros 
5 juliol 2019 16:31h
Des de Compromís afirmen que la mesura prové d'una llei amb rang estatal. / DANIEL GARCÍA-SALA 

VALÈNCIA. L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat en la junta de portaveus celebrada a l'Ajuntament que la meitat de regidors del Partit Popular, Ciutadans i Vox hauran d'exercir el seu càrrec en règim de dedicació parcial. Per tant, mentre que els regidors que compten amb la dedicació exclusiva cobraran 68.171 euros, les retribucions de la meitat dels regidors de l'oposició arribarà als 63.500 euros. 

Des de Compromís afirmen que la mesura prové d'una llei amb rang estatal de l'època del Partit Popular que marca la limitació de dedicacions exclusives dels regidors de qualsevol ajuntament de l'estat espanyol. Per aquesta raó, afirmen que l'alcalde ha comunicat als portaveus de la resta de formacions que el càlcul del salari sense dedicació exclusiva es determine a partir dels regidors que sí que la tenen, de manera que arriben a un import total quasi igual. 

A més, des de la coalició valencianista afirmen que en la legislatura passada es van també buscar els mecanismes perquè tots els regidors pogueren percebre les seues retribucions. D'aquesta manera, consideren que aquestes retribucions són més que "dignes" per a afavorir que els regidors de l'oposició puguen dedicar-se a la seua tasca democràtica de fiscalització del govern municipal.

Per la seua banda, la portaveu municipal del PP, Maria José Català, ha explicat que és "una decisió política", ja que totes les dedicacions exclusives estaran al govern. "Hi ha uns drets fonamentals que cal protegir, tant dels membres de l'oposició com dels ciutadans que han votat a una oposició perquè faça un seguiment de la tasca i fiscalització del govern", ha reclamat la dirigent popular. 

El portaveu municipal de Ciutadans, Fernando Giner, també ha destacat que seran huit de setze els regidors de l'oposició que no tindran dedicació exclusiva, un fet que Giner interpreta com que ja hi ha acord a l'Ajuntament i que tot el que estan manifestant "és teatre". 

Finalment, José Gosálbez, el portaveu de Vox, ha destacat que allò que "pretén l'alcalde" és com "una decisió política" que totes les dedicacions parcials estiguen en l'oposició i que, a més, "deixar fora de joc" a Vox. 

next