La Mesa del Diàleg Social es reunirà per primera vegada aquesta legislatura a principis de juliol

El president de la Generalitat manté la seua primera reunió al Palau amb la patronal i els sindicats majoritaris
19 juny 2019 13:55h
La primera reunió de Ximo Puig com a president aquesta legislatura al Palau ha sigut amb els representants dels agents socials. / DLV

VALÈNCIA. La Mesa del Diàleg Social es reunirà per primera vegada aquesta legislatura durant la primera setmana de juliol. El ple estarà dividit en quatre meses en les quals es parlarà d'aspectes socials, transició ecològica, industrialització i model productiu.

Així ho ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de reunir-se al Palau de la Generalitat amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, i amb els secretaris generals de CCOO, Arturo León, i d'UGT, Ismael Sáez.

L'objectiu d'aquesta primera trobada estival serà el de dissenyar l'arquitectura de la mesa i estructurar les negociacions. Ximo Puig ha volgut destacar la importància del diàleg social i ha augurat que aquesta legislatura serà "decisiva" per a aconseguir els objectius econòmics marcats, com ara la millora de la qualitat de l'ocupació i la reducció de l'atur.

En aquesta línia, ha remarcat que la primera reunió com a president que ha mantingut al Palau ha sigut la d'aquest dimecres amb els agents socials, fet que al seu entendre evidencia la importància que el Consell atorga al diàleg social. De fet, Navarro, León i Sáez han celebrat ser els primers a trobar-se amb el president i han assegurat que, tot i que no és un tema propi de la mesa, el finançament autonòmic serà una de les principals qüestions que tractaran.

En matèria de canvi de model productiu els agents socials han celebrat la creació d'una conselleria d'Innovació i que se li done impuls a l'Agència Valenciana de la Innovació. També s'han mostrat satisfets pel treball fet la passada legislatura i, especialment els sindicats, han apuntat allò que queda per fer.

Així, han posat l'èmfasi en la reducció de la sinistralitat laboral i han demanat "un pacte de mesures concretes amb la CEV" –que es va "frustrar" la passada legislatura– que incloga la creació de la figura d'un delegat territorial de prevenció de riscs que arribe a les xicotetes empreses.

D'altra banda, també han demanat la creació d'un observatori contra l'economia submergida, més estabilitat laboral, que es complisquen els convenis col·lectius i que s'acabe amb la bretxa salarial de gènere.

next