La meteorologia obliga a tancar els ports de Castelló de la Plana, València, Sagunt i Gandia

L'Ajuntament de València tanca els parcs de la ciutat i els cementeris, on només es podran fer soterraments
20 abril 2019 12:15h
València registra ratxes de vent de fins a 68 quilòmetres per hora aquest dissabte. / EFE

VALÈNCIA. L'Autoritat Portuària de València ha decidit tancar els ports de Gandia, Sagunt i València al trànsit marítim a causa del temporal de pluja i vent que afecta el País Valencià aquest dissabte.

Així ho ha indicat l'entitat a través del seu compte de Twitter, on també informa que el port de la capital es va tancar ja aquest divendres a les 23.45 hores per la climatologia.

Aquest dissabte al matí s'ha tancat, també, el port de Sagunt al voltant de les 9.30 hores per les mateixes causes. Una hora més tard tancava també la instal·lació portuària de Gandia per mala mar i ratxes de vent de fins a 40 quilòmetres per hora.

Per altra banda, el Port de Castelló de la Plana també ha sigut tancat a causa del temporal. El recinte portuari està tancat des del passat divendres i aquesta vesprada s'avaluarà la situació meteorològica a les 20 hores, segons ha informat l'Autoritat Portuària.

Parcs i cementeris tancats

Per altra banda, l'Ajuntament de València ha tancat aquest dissabte els parcs pel risc de caiguda d'arbres i branques, a causa de les ratxes de vents que podrien bufar fins a 80km/h i que mantenen en alerta groga gran part del territori valencià.

Els parcs i jardins que romandran tancats són el parc de l'Oest, el parc d'Orriols, el jardí de Polifil, el parc de Marxalenes, els Hespèrides, jardins de Monforte, jardí Antoni Suárez, Benicalap, Aiora, jardí del Professor Antonio Llombart, jardins de Vivers, Rafael Cort, Antic Hospital Pare Jofré, Franco Tormo, la Rambleta, Alfred Candel i plaça del Cedre.

Durant el matí d'aquest dissabte ja s'han registrat ratxes de 68km/h en el mesurador de la Universitat Politècnica de València i de 58km/h en el dels jardins de Vivers, segons han informat des de l'Aemet. A més, fins a les 11 hores del matí han caigut 42,1 litres per metre quadrat.

El consistori ha tancat els cementeris a les visites per la situació meteorològica. Això no obstant, sí que es faran soterraments, ha matisat l'Ajuntament aquest dissabte.

next