Les bases d'ERC avalen amb un 95% dels vots bloquejar la investidura si no hi ha negociació amb Catalunya

Uns 8.500 militants de la formació tenien dret a vot en la consulta, en la qual ha participat el 70%
25 novembre 2019 20:43h
Només el 5,4% dels votants ha acceptat una investidura. / GUILLEM ROSET / ACN

VALÈNCIA. La militància d'ERC ha avalat aquest dilluns amb una majoria àmplia no donar suport a la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol si abans de la votació no arriben a un acord amb el PSOE per a abordar el conflicte entre Catalunya en una taula de negociació.

Un 94,6% dels militants han donat suport al sí a la pregunta: 'Està d'acord a rebutjar la investidura de Pedro Sánchez si prèviament no hi ha un acord per a abordar el conflicte polític amb l'Estat a través d'una taula de negociació?' Uns 8.500 militants d'ERC tenien dret a vot en aquesta consulta electrònica no vinculant, que ha tingut una participació del 70%. El 'no' s'ha quedat en només un 5,4%.

Aquest dilluns també s'ha conegut el resultat de la consulta d'Esquerra Unida a les seues bases, que avalen l'acord de coalició entre Unides Podem i el PSOE amb un 88,07% dels vots, i de la consulta dels comuns, que donen suport a l'acord amb un 94,65% dels vots. A més, dissabte va ser el 92% de la militància del PSOE qui va ratificar l'acord de govern de coalició amb Unides Podem.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next