La ministra de Defensa alerta l'Open Arms: "Si ha infringit la normativa, que ningú dubte que actuarem en conseqüència"

Robles ha insistit que l'embarcació no té permisos per a fer rescats, sinó només per a "repartir ajuda humanitària"
21 agost 2019 14:00h
Robles també ha carregat contra l'actuació de bloqueig de Salvini. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha alertat que el vaixell de l'ONG Open Arms es pot enfrontar a sancions. "Si ha infringit la normativa espanyola, que ningú dubte que actuarem en conseqüència", ha dit des de Gran Canària, on està visitant les zones afectades per l'incendi. 

Aquest dimecres, la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Carmen Calvo, recordava que l'embarcació no té permisos per a fer rescats, sinó només per a "repartir ajuda humanitària". Sobre el futur dels immigrants que estan a Lampedusa, Robles ha dit que estan seguint "al minut" la informació que prové d'Itàlia a l'espera de poder complir "el compromís" de repartiment dels tripulats rescatats entre sis països europeus. 

Robles també ha carregat contra el ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, per considerar que s'ha comportat de manera "inacceptable" i contradient el dret humanitari i ha defensat que l'estat espanyol enviara el buc de l'armada "davant una emergència humanitària".

Sobre si el buc retorna o no a Espanya una vegada la Fiscalia italiana ha forçat que l'Open Arms puga desembarcar a Lampedusa, Robles s'ha limitat a dir que estan pendents de la decisió que prenga Itàlia. "En funció d'això actuarem en conseqüència", ha manifestat. A més, s'ha "congratulat" que la Fiscalia italiana haja "posat fi a una situació tan dramàtica".

next