La Nau celebra 25 anys de 'Terra i llibertat' amb la presència de Ken Loach

Aquest divendres se celebra un debat sobre la solidaritat internacionalista i dissabte s'ha organitzat una jornada commemorativa a Mirambell amb el director; l'actriu Rosana Pastor, i la productora de l'emblemàtica cinta, Rebecca O'Brien
28 novembre 2019 18:45h
En el debat, titulat 'Terra i llibertat: solidaritat internacionalista', l'actriu, el director i la productora rememoraran el rodatge d'aquest llargmetratge.

VALÈNCIA. El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València acull aquest divendres a les 19.00 hores un acte en què es commemorarà el 25é aniversari de la pel·lícula Terra i llibertat (1995), dirigida pel famós director anglés Ken Loach. El cineasta, junt amb l'actriu Rosana Pastor i la productora d'aquesta emblemàtica cinta, Rebecca O'Brien, acudiran a aquest debat, que versarà sobre la solidaritat internacionalista. Presentarà aquesta taula redona Alfons Cervera, escriptor i coordinador del Fòrum de Debats de la Universitat de València. L'entrada al Paranimf és lliure fins a completar l'aforament.

En el debat, titulat 'Terra i llibertat: solidaritat internacionalista', l'actriu, el director i la productora rememoraran el rodatge d'aquest llargmetratge, que conta la història d'un vell comunista anglés, David Carr –interpretat per Ian  Hart–, que deixa Liverpool el 1936 per a intervindre en la Guerra Civil espanyola dins del bàndol republicà. El protagonista ingressa en la Brigada Internacionalista del front d'Aragó, on coneixerà diversos milicians procedents de tot Europa i dels Estats Units, especialment l'anarquista espanyola Blanca, interpretada per una memorable Rosana Pastor.

Terra i llibertat, guanyadora als Premis César en la categoria de millor pel·lícula estrangera, a més d'aconseguir el Premi FIPRESCI i el Premi del Jurat al Festival de Cannes, defensa la igualtat entre les persones i el fet de compartir terra i béns sense existència de classes socials. Aquests ideals, també defensats pels republicans que van combatre en la Guerra Civil espanyola, són els que Ken Loach, després de 25 anys de l'estrena de Terra i llibertat, intentarà transmetre en l'acte commemoratiu que se celebrarà a La Nau.

L'acte d'aquest divendres està convocat per Fòrum de Debats, Rosana Pastor, P.F. Fosses de Paterna, CCOO, Col·lectiu Alba i CGT. A més, aquest dissabte, dia 30, se celebrarà al municipi de Mirambell (Terol) una jornada commemorativa amb Loach, O'Brien, Pastor i altres actors que van participar en el rodatge. També hi col·laborarà el veïnat del poble. El programa d'actes a Mirambell consistirà en una visita al poble i als escenaris de la Ruta de Terra i Llibertat; un encontre amb alguns membres de la milícia; la projecció de la pel·lícula, i un sopar popular.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next