La nova línia 5 del TRAM d'Alacant es posa en marxa aquest dilluns

El servei de transport públic funcionarà entre juny i octubre
9 juny 2019 12:30h
La nova línia 5 del TRAM d'Alacant, que connectarà les parades de plaça la Corunya i Porta del Mar. / EFE

ALACANT. La nova línia 5 del TRAM d'Alacant, que connectarà les parades de plaça la Corunya i Porta del Mar, es posa en marxa aquest dilluns per a afavorir els desplaçaments en dates estivals, entre juny i octubre, i també durant les festes de les fogueres. Amb aquesta connexió i amb la línia 4 actual, els veïns de la platja de Sant Joan disposaran d'un tramvia cada 15 minuts en direcció a Alacant, ha informat la Generalitat.

El president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, ha assenyalat que el govern valencià reafirma el seu compromís amb la millora de la mobilitat a la ciutat d'Alacant amb la posada en marxa d'aquesta línia i ha afirmat que la millora de la mobilitat a la ciutat és un aspecte fonamental en el qual es continuarà incidint aquesta legislatura. Amb la posada en funcionament de la línia 5, el TRAM suma la seua sisena línia en servei, perquè ja compta amb la línia 1 (Estels-Benidorm), la 2 (Estels-Sant Vicent del Raspeig), la 3 (Estels-el Campello), la 4 (Estels-plaça la Corunya) i la 9 (Benidorm-Dénia).

Puig ha recordat que en l'anterior legislatura es van invertir 9 milions d'euros per a posar en funcionament el túnel de Serra Grossa després de la paralització de les obres el 2013, la qual cosa ha permés la circulació en doble via d'un tram que era un coll de botella i impedia introduir més tramvies. Per a posar en servei aquesta línia FGV ha hagut de realitzar una sèrie de treballs de condicionament de les instal·lacions i infraestructures del tram comprés entre Sangueta i Porta del Mar i ha incorporat 10 maquinistes. El servei es prestarà amb tres tramvies de la sèrie 4200.

next