La plantilla d'À Punt votarà la composició del Consell d'Informatius el pròxim 25 d'octubre

L'òrgan vetlarà "per la independència, l'objectivitat i la veracitat de les informacions difoses" en els mitjans públics
20 setembre 2019 19:42h

VALÈNCIA. El Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha acordat en la reunió celebrada aquest divendres, 20 de setembre, convocar el pròxim dilluns les eleccions per a la conformació del Consell d'Informatius. Tanmateix, en la reunió plenària, s'ha aprovat el calendari per a dur a terme el procés electoral.

Segons explica À Punt en un comunicat, el Consell d'Informatius és un "òrgan de control intern que ha de vetlar per la independència, l'objectivitat i la veracitat de les informacions difoses". "A més, ha de vigilar el compliment dels valors constituents dels mitjans públics en allò que fa referència a la participació i a la independència de la plantilla de professionals que desenvolupen la seua tasca en els serveis informatius", assenyala la nota.

Segons el Reglament del Consell d'Informatius –aprovat pel Consell Rector i referendat per la plantilla de la redacció d'À Punt–, s'han de triar, per un període de dos anys, un total de cinc treballadors adscrits a la Redacció d'Informatius.

El calendari aprovat pel Consell Rector marca que el 26 de setembre es publicarà el cens provisional de persones electores i elegibles, i s'hi podran fer al·legacions fins al 2 d'octubre. El 4 d'octubre es publicarà el cens definitiu i es constituirà la Junta Electoral, formada per tres membres. Des del mateix dia fins al 14 d'octubre romandrà obert el termini de presentació de candidatures individuals. Una vegada superat el període per a fer-hi al·legacions, el 25 d'octubre seran les votacions i el dia 28 es farà la proclamació definitiva de les persones electes.

next