La primavera duu nevades a l'Alcoià i al Comtat

Quasi tota la pluja de l'últim trimestre a València va caure durant la 'Cremà'
20 març 2019 10:39h
La cota de neu se situa aquest 20 de març entre els 1.000 i els 1.200 metres. / CRISTIAN PÉREZ

VALÈNCIA. El cel registrarà aquest dimecres, primer dia de primavera, intervals nuvolosos de manera generalitzada en tot el territori valencià, encara que al sud de la demarcació de València i al nord d'Alacant poden donar-se ruixats ocasionals i no es descarta que ocasionalment vagen acompanyats de tempesta, segons la predicció de l'Aemet.

Per la seua part, la cota de neu se situarà entorn dels 1.000 i els 1.200 metres durant aquesta jornada en què les temperatures es mantindran amb pocs canvis i no superaran els 17 graus. A més, les gelades febles afectaran punts de l'interior del País Valencià. 

Al litoral de la demarcació d'Alacant, el vent bufarà del nord-est moderat mentre que serà variable fluix amb intervals de nord-oest moderat en el nord de la demarcació Castelló, tendint a component est fluix.

Neu a les serres de l'Alcoià i el Comtat

Durant aquesta matinada de dimarts a dimecres diverses muntanyes de les comarques de l'Alcoià i el Comtat s'han cobert d'una capa de neu.

Així, tal com recullen l'Aemet i el Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, les muntanyes d'Aitana, la Font Roja d'Alcoi, el Menejador, els Plans i la Marialoa (a l'Alcoià), i el cim de la Serrella de Benimassot (el Comtat) s'han despertat aquest 20 de març amb neu.

Quasi tota la pluja de l'últim trimestre a València va caure durant la Cremà

Quasi tota la pluja registrada en els últims tres mesos a la ciutat de València va caure durant la nit de la Cremà, en la qual es van acumular entre 3,8 i 7,1 l/m2, segons la zona.

Segons ha informat a EFE l'Agència Estatal de Meteorologia, entre les 23.30 hores de la nit d'aquest dimarts i les dues de la matinada d'aquest dimecres, es van registrar 3,8 l/m2 en la zona de Vivers i 7,1 l/men la de la Universitat Politècnica de València.

A més, en eixe període, es van acumular fins a 16,8 l/m2 a l'estació de registre de l'Aeroport de València, a Manises.

Segons les mateixes fonts, les Falles del 2019 han sigut les més càlides dels últims cinc anys, amb una temperatura mitjana de 15,7 graus, 1,6 graus superior a la mitjana de 1938-2019, en una setmana seca en la qual la pluja només va fer acte de presència durant la Cremà, amb registres de 3,8 i 7,1 litres per metre quadrat a la ciutat de València.

next