La barreja de quadres clàssics del Belles Arts i l'art modern de l'IVAM arrossega 56.500 visitants a València

'Teníem tot al nostre favor' és la primera mostra organitzada entre els dos centres artístics
1 abril 2019 17:26h
L'exposició es va inaugurar a mitjans de novembre del 2018 i es va tancar el passat 31 de març.

VALÈNCIA. L'exposició Teníem tot al nostre favor, que aquest diumenge, 31 de març, va tancar les seues portes al Museu de Belles Arts de València, ha rebut 56.576 visitants des del mes de novembre passat.

L'exposició que ha acollit la pinacoteca valenciana durant aquests darrers quatre mesos estava organitzada de manera conjunta amb l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) dins d'una línia de treball que han obert les dues institucions amb l'objectiu de relacionar les obres d'art de les dues col·leccions permanents dels museus. En aquesta primera col·laboració, 66 obres de 24 artistes d'art modern i contemporani procedents de l'IVAM han compartit espai amb obres de 36 creadors de la col·lecció permanent del Museu de Belles Arts de València, datades entre els segles XIV i XX.

D'aquesta manera, s'ha generat un diàleg entre els diferents moviments artístics i s'ha mostrat com les creacions dels segles XX i XXI recuperen una vegada i una altra els gèneres clàssics de l'art a través de la natura morta, el retrat i el paisatge.

Durant aquests mesos han conviscut en el mateix espai les obres de Joaquim Sorolla, Antonio Muñoz Degraín, Francisco i Juan Ribalta, Joan de Joanes, Salvador Abril, Pablo Picasso, Manolo Valdés, André Derain, Julio González i Eduardo Chillida, entre d'altres.

L'exposició ha recreat una retrospectiva de la història de l'art i la seua evolució en paral·lel als avanços de la societat i la realitat i el context de cada època.

next