La primera ministra britànica Theresa May anuncia la seua dimissió

La líder del partit conservador farà efectiva la seua renúncia al càrrec el pròxim 7 de juny
24 maig 2019 11:09h
El procés per a triar un nou primer minisitre començarà la setmana següent a la dimissió efectiva de May. / ACN

VALÈNCIA. La primera ministra britànica Theresa May ha anunciat que dimitirà el 7 de juny després de gairebé tres anys al capdavant del govern. La cap del govern conservador s'ha reunit aquest matí a la seua residència oficial del 10 de Downing Street amb el president del seu grup parlamentari, Graham Brady, per a determinar el procés de la seua partida després de les fortes pressions internes del seu partit pel fracàs de la seua gestió en el procés del Brèxit.

"Tinc clar que el millor per al país és que hi haja un nou primer ministre", ha dit May en una breu i emocional compareixença a les portes de Downing Street. May ha dit que dimitirà el 7 de juny i que el procés pera  escollir un nou líder per al partit començarà la setmana següent. 

"He informat la reina. Serviré com a primera ministra fins que el procés haja acabat", ha afegit. "Lamente profundament no haver pogut fer efectiu el Brèxit", ha dit. "Deixaré en breu una feina que per a mi ha sigut un honor", ha assegurat May, visiblement emocionada.

next