La professora Rosa Agost, proposada pel Consell de la Ciutadania per al Consell Rector d'À Punt

El nomenament ha de ser validat per la comissió parlamentària de Radiotelevisió Valenciana i de l'Espai Públic
9 juliol 2019 12:45h
Rosa Agost Canós ha de passar l'examen de la comissió de radiotelevisió valenciana de les Corts abans de prendre possessió del seu lloc al Consell Rector. / CVMC

VALÈNCIA. El Consell de la Ciutadania d'À Punt va acordar aquest dilluns, 8 de juliol, proposar la professora Rosa Agost Canós com a membre del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). Després d'estudiar les candidatures presentades, el Consell de la Ciutadania va decidir elevar la proposta que siga Agost la persona que ocupe la plaça del Consell Rector d'À Punt que correspon a aquest òrgan de participació ciutadana.

Segons explica la CVMC en un comunicat, Rosa María Agost Canós és professora titular del Departament de Traducció i Comunicació de la Universitat Jaume I (UJI), i és autora de nombrosos estudis publicats en reconegudes revistes de l'àmbit de la traducció. Ha sigut degana de la Facultat de Ciències Humanes i Socials de l'UJI i "coneix de ben a prop el model i els principis bàsics de l'ens perquè va formar part de la primera comissió que va elaborar un informe sobre el model de llengua dels mitjans públics valencians". Agost també va formar part de la comissió de redacció del llibre d'estil.

Després de la decisió, Agost ha comentat que és molt conscient que previsiblement estarà al Consell Rector com a representant del Consell de la Ciutadania i, per tant, "com a representant de les diferents sensibilitats de tots els valencians i les valencianes". Segons Agost, "el fet de viure en un poble com Borriol, de les comarques de Castelló, suposa que pot aportar una visió complementària al Consell Rector", alhora que ha destacat que, pel fet d'haver treballat amb temes relacionats amb la justícia social, té "molt en compte aspectes com la igualtat, l'accessibilitat i la diversitat".

D'altra banda, destaca el seu profund coneixement del món de la televisió, ja que va desenvolupar la tesi doctoral sobre comunicació basada en la investigació de televisions estatals i estrangeres.

Abans del nomenament, Rosa Agost haurà de comparéixer en audiència pública davant de la comissió de radiotelevisió valenciana i de l'espai audiovisual de les Corts que ha d'informar-ne de la idoneïtat i de la no incompatibilitat per a l'exercici del càrrec.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next