Tamarit tracta de tranquil·litzar el sector cultural convocant una reunió en els "pròxims dies"

La secretària autonòmica de Cultura respon a les crítiques dels empresaris culturals en el seu debut en el càrrec
3 juliol 2019 17:22h
Tamarit no demana "paciència" als professionals del sector perquè "no hi ha hagut un canvi de govern". GENERALITAT

VALÈNCIA. La secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit es reunirà "en els pròxims dies" amb els programadors i artistes que integren l'Associació d'Empresaris de les Arts Escèniques del País Valencià aplegats en AVETID després que el col·lectiu criticara fa uns dies que la Cultura estiguera supeditada a la Conselleria d'Educació i no es creara un departament propi com alguns partits van anunciar durant la campanya electoral. El sector, a més, també va assenyalar com un error alguns nomenaments –dels quals no van donar noms– a persones "que no coneixen les problemàtiques del sector".

Tamarit ha debutat aquest dimecres com a secretària autonòmica de Cultura presentant la 36 edició del Sagunt a Escena i ha aprofitat per a encaixar les crítiques vessades per AVETID fa uns dies. "No els demane paciència, perquè no han de tindre-la", ha reconegut l'exalcaldessa de Sueca, qui ha aprofitat l'avinentesa per a llançar un missatge de tranquil·litat.

En el dur comunicat d'AVETID, l'associació va mostrar el seu malestar amb la conformació del nou govern del Botànic II pel que fa a la cultura. Els empresaris del sector retreien al govern que no s'haja creat una Conselleria de Cultura "després d'una campanya electoral on s'havia apuntat la conveniència de la creació" d'aquesta cartera concreta "amb una infraestructura pròpia i independent" i, en canvi, troben "de nou una conselleria subordinada a Educació, i el que és pitjor, una mancança de càrrecs coneixedors de les problemàtiques del sector cultural".

"Entenc que es pot demanar paciència quan hi ha un canvi de govern però ací és el mateix govern i el mateix conseller, només ha canviat el segon escaló", ha dit en referència a la petició d'AVETID de reunir-se amb el conseller Vicent Marzà i Raquel Tamarit per a conéixer els plans i els objectius culturals immediats. "No els demane paciència, perquè no han de tindre-la, jo tampoc la tindria, però acabe d'aterrar i vinc del municipalisme i les formes de funcionament són diferents", ha explicat la nova secretària autonòmica de Cultura.

Tamarit s'ha esforçat a tranquil·litzar els professionals perquè "soc conscient de moltes queixes que existien" com ara alguns criteris per a rebre ajudes i subvencions. La secretària autonòmica de Cultura ha reconegut que estan treballant ja a millorar aquesta qüestió.

De moment, Tamarit s'ha mostrat interessada en començar les reunions amb els agents culturals "en no res" per a abordar, entre altres temes, "la flexibilització" en la contractació de personal que "de vegades frega l'absurd i més en un àmbit tan específic com és la cultura, on allò que fan dues mans, no les fan dues altres, sinó que hi ha darrere un aprenentatge i unes maneres de fer".

next