Labora ofereix fins a 12.600 euros a les empreses que contracten més de 20 persones desocupades

Les entitats hauran de comprometre's a mantindre les ocupacions creades durant almenys 24 mesos
22 juliol 2019 10:44h
Les entitats privades interessades a percebre les ajudes han de presentar la seua sol·licitud de forma telemàtica a través de l'apartat de subvencions de la web de Labora. / RICARDO RUBIO, EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, ofereix subvencions de fins a 12.600 euros a les empreses que contracten de manera indefinida més de 20 persones desocupades pertanyents a col·lectius desfavorits, segons ha informat aquest dilluns el Consell en un comunicat.

D'aquestes ajudes podran beneficiar-se les empreses amb centre de treball al País Valencià sempre que es comprometen a mantindre les ocupacions creades durant almenys 24 mesos.

Les entitats privades interessades a percebre les ajudes han de presentar la sol·licitud de forma telemàtica a través de l'apartat de subvencions de la web de Labora. El termini de presentació de sol·licituds ja està obert i finalitza el 31 d'octubre. Les notificacions sobre el tràmit es duran a terme a través de la seu electrònica de la Generalitat.

Les persones contractades mitjançant aquestes subvencions hauran d'haver estar desocupades i inscrites com a demandants d'ocupació en Labora fins al moment de la contractació. Així mateix, han de pertànyer a algun dels següents col·lectius. D'una banda, persones desfavorides, que són joves que no hagen tingut un contracte indefinit o fix discontinu en els 6 mesos previs; joves d'entre 16 i 24 anys, i persones majors de 50 anys. De l'altra, persones molt desfavorides, és a dir, persones que no hagen tingut un contracte indefinit o fix discontinu en els 24 meses previs i joves entre 16 i 24 anys i persones majors de 50 anys que no hagen tingut un contracte indefinit o fix discontinu en els 12 mesos previs.

L'import de la subvenció ascendirà a 5.670 euros en el cas de persones desfavorides; si concorre addicionalment la condició de dona o diversitat funcional, 6.300 euros. En el cas de persones molt desfavorides, l'ajuda ascendirà a 11.340 euros i, si concorre la condició de dona o diversitat funcional, 12.600 euros. 

"Amb aquestes ajudes volem impulsar la inserció Laboral de les persones desocupades de la Comunitat i, alhora, beneficiar el teixit empresarial valencià donant l'oportunitat a les entitats privades d'ampliar el seu personal", ha exposat el secretari autonòmic d'ocupació, Enric Nomdedéu.

next