L'Advocacia considera que Puig no havia d'abstindre's en la votació del decret sobre l'IVF

L'informe considera que, com que es tracta d'una norma de caràcter general que no regulava cap operació concreta, el president no tenia per què absentar-se de la votació
19 juliol 2019 14:15h
Puig va votar favorablement en un decret que regulava l'IVF i permetia una operació que el va beneficiar. / IMATGE D'ARXIU

VALÈNCIA. L'Advocacia de la Generalitat considera que "no procedia" que el president de la Generalitat, Ximo Puig, s'abstinguera en la votació del decret que donava les garanties legals per a l'operació de l'IVF amb Grupo Zeta que afectava el 1,2% de les accions que el president té en la capçalera Mediterráneo. 

L'informe, que va ser demanat pel Consell aquesta mateixa setmana arran de "la polèmica" –com la mateixa Oltra l'ha anomenada– que envolta el president, indica que, com que es tracta d'una norma de caràcter general que afecta totes les operacions de l'IVF, i no sols la que es posa en qüestió, el president no tenia cap obligació d'abstindre's en la votació.

D'aquesta manera, els advocats de la Generalitat han coincidit amb el criteri que Oltra ha defensat fins ara davant la premsa. Aquest divendres ha tornat a insistir-ne en la mateixa roda de premsa i ha recordat que el decret es va començar a gestar sis mesos abans que l'IVF rebera l'oferta de Prensa Ibérica per a comprar-li el deute de Grupo Zeta. 

A més, la vicepresidenta ha defensat que tota l'operació s'ha realitzat per a "gestionar la runa" de la decisió que el 2009 va prendre l'IVF –amb el partit popular al capdavant de la Generalitat–  per a unir-se a un préstec sindicat que va resultar poc rentable per l'entitat pública. Ara, la venda d'aquest deute "de dubtós cobrament" per un 30% del seu valor s'ha plantejat com una forma de "minimitzar" les pèrdues. 

Puig diu que donar explicacions correspon a l'IVF

Per la seua banda, el president ha assegurat aquest divendres que és l'IVF quie ha de compareixer en les Corts –a través del director, Manuel Illueca, que ha ho sol·licitat– perquè va ser "qui va prendre la decisió". "L'IVF pren les autònomament les seues decisions, no el president" han indicat, malgrat que ha considerat que "encara que tot està aclarit, si hi ha cap qüestió més a aclarir, s'aclarirà". 

next