L'Aemet preveu l'arribada d'una nova DANA amb pluges que poden deixar fins a 200 litres per metre quadrat

Els ruixats començaran dilluns a la nit a les comarques del nord i s'intensificaran a partir de dimarts
21 octubre 2019 06:00h
La previsió és que el temporal deixe precipitacions acumulades de 100 litres per metre quadrat en tan sols 12 hores. / EFE

VALÈNCIA. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha elevat a taronja l'avís per pluges al litoral de la demarcació de Castelló, un nivell que estarà vigent a partir de dimarts en el marc de la Depressió Aïllada en Nivells Alts (DANA) que aquesta setmana afectarà el País Valencià.

La previsió és que el temporal deixe precipitacions acumulades de 100 litres per metre quadrat en tan sols 12 hores des de la nit de dimarts al litoral de la demarcació de Castelló.

La DANA arribarà aquest dilluns al País Valencià. Durant eixa nit, estarà actiu l'avís groc per pluges a la demarcació d'Alacant i el litoral sud de la de València. Es preveuen precipitacions acumulades de 20 litres per metre quadrat en una hora. 

Ja dimarts l'avís groc romandrà actiu en tot el País Valencià, amb pluges acumulades de 60 litres per metre quadrat en dotze hores. En el cas de del litoral de la demarcació de Castelló, l'avís s'eleva a taronja.

Segons un butlletí informatiu especial emés aquest dissabte per l'Aemet, el temporal pot deixar en el nord del territori fins a 200 litres per metre quadrat acumulats en tot l'episodi de pluges.

A més, també dimarts es mantindran actius avisos grocs per fenòmens costaners a tot el litoral del País Valencià.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next