L'aeroport de Castelló supera els 500.000 passatgers des de la seua obertura

El director general d'Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha destacat que la xifra de viatgers aconseguida "suposa una fita per a l'aeroport"
19 octubre 2019 18:00h
L'aeroport de Castelló aconsegueix 10.000 moviments d'aeronaus des de l'obertura al trànsit. / GVA

VALÈNCIA. L'aeroport de Castelló ha superat les barreres dels 500.000 passatgers i dels 10.000 moviments d'aeronaus des de l'obertura al trànsit de les instal·lacions fa quasi cinc anys.

El director general d'Aerocas, Joan Serafí Bernat, ha destacat que aquests registres "suposen una fita per a l'aeroport i constaten que s'està aconseguint un desenvolupament sostingut en l'activitat de la infraestructura, la qual cosa ens fa mirar amb optimisme el futur".

Bernat ha recordat que, amb l'objectiu d'avançar en el trànsit comercial, Aerocas acaba de traure a licitació una campanya de creixement i posicionament de l'aeroport de Castelló en els mercats europeus. Aquesta campanya té com a objectiu la posada en marxa de, com a mínim, tres rutes, que hauran de mobilitzar de manera conjunta 210.000 passatgers entre 2020 i 2023. Aquestes connexions se sumaran a les ja existents.

El director d'Aerocas també ha assenyalat la importància creixent de les activitats complementàries en l'aeroport, com són les escoles de pilotatge; el manteniment i reciclatge d'avions; els vols d'entrenament per a aerolínies; el servei d'aerotaxi, o el desenvolupament de l'aviació general.

Segons ha assenyalat Bernat, "estem aconseguint diversificar l'activitat a través de la implementació de diferents nínxols de negoci, tal com estableix el Pla Estratègic de l'aeroport, que advoca per ampliar la cartera de serveis". En aquest sentit, ha subratllat que és "una aposta estratègica de futur el desenvolupament de la Zona d'Activitats Complementàries, on està previst implantar un pol empresarial i logístic vinculat a l'aeroport".

El director de l'aeroport ha avançat que Aerocas ja està treballant en una actualització del Pla Estratègic, amb l'objectiu d'avaluar els objectius aconseguits i fixar nous. El document també recollirà la nova situació de l'aeroport la gestió del qual assumirà la societat pública Aerocas a partir del pròxim 1 de novembre.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next