Lafuente rebutja presidir Fira València i Economia busca nous candidats 

El president de la patronal metal·lúrgica declina la possibilitat d'encapçalar la institució firal per "la impossibilitat" de compaginar càrrecs 
13 novembre 2019 11:43h
Lafuente decideix continuar amb el compromís adquirit en la passada Assemblea General de Femeva de continuar treballant sobre un Pla Estratègic. / EUROPA PRESS

VALÈNCIA. El president de la Federació Empresarial Metal·lúrgica Valenciana (Femeval), Vicente Lafuente, ha declinat la possibilitat de presidir Fira València per "la impossibilitat" de compaginar aquesta oferta amb les responsabilitats que requereixen els seus actuals càrrecs i la seua labor diària com a empresari, segons han explicat en un comunicat fonts de la federació.

Lafuente emet aquest comunicat després que l'actual president de Fira València, José Vicente González, anunciara dimarts que no es presentarà a la reelecció en el càrrec en expirar el seu mandat. En la roda va ser preguntat per la possibilitat que el substituïra Lafuente i sobre aquest tema va comentar: "És una persona assenyada, intel·ligent i treballadora. Tinc la millor opinió d'ell".

No obstant això, el president de Femeval ha explicat, en un comunicat, que assumir també la presidència de Fira València hauria comportat "restar temps a aquesta federació" i dedicar-lo a "cimentar les bases d'un projecte de recinte firal que requereix l'assumpció pública del seu deute i el model futur del qual de gestió ha de ser definit de forma conjunta entre el teixit empresarial i l'administració".

Lafuente continuarà així amb el compromís adquirit en la passada Assemblea General de Femeval, després de la seua reelecció, de continuar treballant sobre un Pla Estratègic el full de ruta del qual es començarà a traçar el 2020 amb l'objectiu d'aconseguir "un projecte integrador, ambiciós i col·laboratiu per a l'elaboració del qual es farà partícip a tota la societat".

El president de Femeval agraeix així mateix tot el suport rebut i manifesta la voluntat de continuar donant suport als interessos empresarials i econòmics valencians.

Alternatives

La Conselleria d'Economia ja disposa de diferents opcions per a Fira València, tant pel que fa a alternatives de candidats com pel que respecta als models organitzatius, segons ha afirmat a EFE el subsecretari d'aquest departament, Natxo Costa.

Costa ha manifestat que Lafuente era "el candidat idoni", però com la possibilitat que rebutjara l'oferiment era eventual, la Conselleria té diverses alternatives de candidats, i en això estan treballant, segons ha dit.

Segons el subsecretari, hi ha temps –mes i mig–, ja que la reunió del patronat de Fira València, on es formalitzarà que González no repeteix en el càrrec, se celebrarà la setmana del 16 al 22 de desembre.

Per això, Costa ha assegurat a EFE que existeix "una tranquil·litat absoluta" i "no és cap drama", encara que sí que és "una llàstima", però existeixen altres empresaris que podrien ocupar la presidència.

A més d'aquestes alternatives quant a persones, també està oberta la possibilitat de diferents configuracions del model organitzatiu, entre les quals es podria incloure l'absència de la figura del president.

next