L'Ajuntament de Matet expulsa el tinent d'alcalde després de ser detingut per abús de menors

El consistori ha pres la decisió de fer fora aquest regidor per un delicte que ha causat "consternació en el municipi"
21 agost 2019 12:10h
L'edil era un independent incorporat a les llistes del PPCV. / EFE

VALÈNCIA. L'Ajuntament de Matet, una població de l'Alt Palància de 83 habitants, ha revocat les competències del primer tinent d'alcalde després d'haver sigut detingut el passat dia 13 per la Guàrdia Civil per la comissió d'un delicte "totalment alié al consistori" i haver causat "consternació en el municipi". 

La Guàrdia Civil de Castelló l'ha detingut com a presumpte autor d'un delicte d'abús a menors, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores del cas. El detingut està a la presó i el cas, judicialitzat.

L'equip de govern del consistori, encapçalat per Rosa María Guillermo, es va formar amb llistes obertes que finalment van quedar constituïdes per tres edils del PPCV –amb l'ara detingut, Antonio Bort, com a número 2– i un edil del PSPV-PSOE en l'oposició.

La decisió de revocar les competències es va aprovar el passat dia 16 a través d'un decret d'alcaldia i pretén "vetlar pels interessos de la població i garantir que els fets esdevinguts no interfereixen en el bon funcionament de l'administració local", segons un comunicat de l'Ajuntament.

La resolució serà comunicada al regidor –actualment a la presó– perquè procedisca a la seua acceptació. Després, serà aprovada pel consistori de Matet en la primera sessió de ple que se celebre.

Les competències del regidor independent triat en llistes obertes el passat 26 de maig, així com la seua representació en òrgans col·legiats, seran assumides per l'alcaldessa de la localitat i el segon tinent d'alcalde.

Des de l'Ajuntament de Matet han manifestat el seu respecte a l'actuació de la justícia i a la presumpció d'innocència, i encara que el regidor "va meréixer el respecte i suport del poble", l'anunci de la seua detenció "ha provocat consternació en el municipi, per la qual cosa es fan indispensables aquestes mesures".

Des del PPCV provincial han explicat a EFE que Bort, en concórrer en un procés de llistes obertes, no és afiliat del partit, per la qual cosa no s'han pres més mesures al marge de les consistorials.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next