València cobreix la pèrgola del Parc Central per a ampliar l'espai d'ombra

El consistori cobrirà més 1.300 metres de superfície mentre creixen les plantes enfiladisses que s'encarregaran d'ombrejar la zona en uns anys
30 agost 2019 19:47h
L'Ajuntament ha decidit cobrir la pèrgola amb bruc natural. / AJUNTAMENT DE VALÈNCIA

VALÈNCIA. L'Ajuntament de València cobrirà 1.300 metres de superfície de la pèrgola del Parc Central per a augmentar les zones d'ombra. Per a fer-ho possible, el consistori ha iniciat la instal·lació de bruc natural en la pèrgola del parc situat al cor de la ciutat, un espai que, segons el consistori, han visitat "milers de persones" en aquests mesos. 

El regidor de Jardineria Sostenible i Renaturalització de la Ciutat i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha explicat que pel reduït temps que fa des que es va obrir al públic el Parc Central, la majoria d'espècies arbòries són "juvenils" i necessiten "temps per a créixer". Per aquesta raó, molts espais encara reben excessiva llum solar. 

Aquest és també el cas de la pèrgola central, que està destinada a ser coberta per plantes enfiladisses "que ara estan creixent i a bon ritme, però encara no donen l'ombra que donaran quan el seu creixement es complete", afegeix Campillo. Per aquesta raó, i davant els comentaris dels usuaris del parc sobre la necessitat de més zones d'ombra, l'Ajuntament ha decidit cobrir la pèrgola amb bruc natural. L'acció compta amb un pressupost d'aproximadament 4.500 euros i té lloc a càrrec de l'Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins.

El consistori explica que s'ha optat pel bruc natural perquè és un material fàcilment degradable que donarà uns anys a les plantes enfiladisses de la base de la pèrgola perquè colonitzen la part superior i doten així d'ombra tota l'estructura.

D'aquesta manera, l'Ajuntament aconsegueix avançar la creació d'ombra en el camí principal del parc, que pràcticament uneix els barris de Russafa i Malilla, sense modificar el disseny original, ja que seran les plantes enfiladisses les encarregades d'ombrejar la zona d'ací a uns pocs anys.

Campillo ha posat en valor aquesta nova intervenció per a millorar el benestar de les persones usuàries del Parc Central, que ha descrit com "un dels emblemes de la  ciutat". "Ens ha costat dècades tindre'l però, per fi, una part importantíssima està ja oberta al públic des de fa mesos, sent aquesta una de les grans notícies de l'anterior mandat per als veïns i veïnes de la nostra ciutat", ha conclòs.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next