L'alcalde de Dolores acusa el PPCV d'"utilitzar políticament el dolor i la catàstrofe" del Baix Segura 

El primer edil d'una de les poblacions més afectades per la DANA assegura que és una estratègia "clarament organitzada per Isabel Bonig, amb el suport del president de la Diputació, Carlos Mazón"
28 setembre 2019 19:32h
Hernández critica que Bonig diga que "tots els alcaldes que no són del PP ho han fet malament". / AJUNTAMENT DE DOLORES

ALACANT. El diputat provincial del PSPV i alcalde de Dolores (el Baix Segura) –uns dels pobles més afectats per la gota freda–, Joaquín Hernández, ha acusat el PP d'"estar utilitzant políticament el dolor i la catàstrofe", en una estratègia "clarament organitzada per la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, amb el suport del president de la Diputació, Carlos Mazón".

Així ho ha afirmat en unes declaracions recollides per Europa Press. Per al responsable socialista, "ha arribat l'hora de dir les coses clares, després de massa dies callats davant els atacs del PP, especialment de la seua presidenta en la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig", ha asseverat en un comunicat.

Així, Hernández ha traslladat "el malestar de molts alcaldes, alcaldesses, i fins i tot veïns dels pobles, que no entenen que amb el que ha caigut vinga la senyora Bonig a dir que els alcaldes que no són del PP han fet malament el seu treball, o que, directament, mentisca sobre la gestió de l'alcalde socialista de Benferri", ha apuntat.

"Bonig ve per ací no a veure en què pot ajudar, sinó a menysprear els alcaldes socialistes i el president de la Generalitat, Ximo Puig, sens dubte el polític que més ha estat al peu del canó i que més diligència està demostrant en les ajudes d'urgència", ha destacat Hernández.

El diputat socialista ha considerat "insultant" que "vinguen del PP valencià, amb tota la reguera de podridura que van deixar en la Generalitat i al Baix Segura a donar lliçons als qui tots els dies arribem a casa amb les sabates tacades de fang".

Hernández s'ha preguntat "quines lliçons donarà un partit que va dilapidar els diners públics en balafiament i corrupció, amb alguns dels seus responsables en la presó per quedar-se diners de la visita del Papa o de l'ajuda humanitària d'Haití".

"Doble cara" de Mazón

D'altra banda, Hernández ha lamentat la, en la seua opinió, "doble cara Carlos Mazón [el president de la Diputació d'Alacant]". El socialista creu que Mazón "està mostrant la cara normal d'un president, que és la de posar tots els mitjans disponibles de la Diputació per als ajuntaments, però també la de qui es deixa portar per l'estratègia del PP valencià i té la temptació de posar la Diputació a la disposició d'aquest objectiu".

L'alcalde de Dolores ha assegurat que Mazón "és còmplice d'una estratègia del PP valencià per a atacar alcaldes socialistes, la Generalitat Valenciana i el govern d'Espanya", i que les primeres mesures anunciades pel president de la Diputació el porten a la conclusió que "la proximitat de les eleccions del 10 novembre està darrere de tot això, i la mà de Bonig també".

Finalment, Hernández ha demanat al PP valencià i alacantí "sentit comú i que torne a la unitat d'acció en moments en els quals tenim milers de veïns fent cua apesarats per a sol·licitar les ajudes de la Generalitat".

next