L'alcaldessa del PP de Calp acusa Pedro Sánchez de "profanar tombes i cometre sacrilegi"

Ana Sala retreu al president del govern espanyol haver "profanat" la tomba de Franco ordenant la seua exhumació del Valle de los Caídos
25 octubre 2019 14:18h
Ana Sala, en una imatge d'arxiu del seu Facebook, en la processó del patró de Calp. / FACEBOOK ANA SALA

VALÈNCIA. Les reaccions a l'exhumació de les restes del dictador Francisco Franco no s'han fet esperar. A les manifestacions, esperades, dels defensors del règim feixista cal sumar les declaracions de l'alcaldessa de Calp, del Partit Popular, mostrant la seua disconformitat amb la decisió del govern espanyol de traure les restes del dictador del Valle de los Caídos.

Les paraules d'Ana Sala centren la seua ira en el president del govern espanyol Pedro Sánchez, a qui acusa de ser la "pitjor" cosa que "li ha passat a Espanya" i fins i tot atribueix un delicte tipificat en el Codi Penal. Sala acusa Sánchez de "profanar tombes i cometre sacrilegi" alhora que assegura que el dirigent socialista no serà "conscient" d'haver fet aquestes dues coses "perquè és ateu".

L'alcaldessa de Calp escrivia aquestes paraules al seu mur de Facebook poc després que la família Franco traguera les restes del dictador de la basílica del Valle de los Caídos.

Una polèmica més

No és la primera polèmica que protagonitza Ana Sala. El febrer del 2016, Sala ja va ser notícia per fer una encesa defensa de la dictadura franquista. En aquell moment, quan no era alcaldessa però sí portaveu del govern local de Calp, va escriure al seu Facebook: "Ni dictadura ni llets. Es vivia de meravella. Jo vaig viure feliç. A Calp. I no tinc cap mal record ni ressentiment ni res d'això que ara alguns volen ressuscitar".

Fa pocs mesos Ana Sala també va ser notícia per una proposta controvertida. A l'estiu, l'alcaldessa de Calp va impulsar una moció perquè el ple proclamara la Mare de Déu de les Neus "alcaldessa perpètua" de la localitat.

AGERMANA'T

Necessitem la teua ajuda per a fer econòmicament viable Diari La Veu. Si vols continuar informant-te en valencià, agermana't ara!

next